FOLLOW US: facebook twitter

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Πύργου: Ενισχυμένοι σε προσωπικό και αριθμό παιδιών

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:

liatsis-simitzi

Συνάντηση Λιατσή με προϊσταμένη Κ. Σιμιτζή

Με τα λιγότερα προβλήματα από ποτέ, ξεκίνησαν φέτος τη λειτουργία τους οι πέντε Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου καθώς η σχολική χρονιά τους βρίσκει ενισχυμένους με προσωπικό  προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα, συμμετοχής μεγαλύτερου αριθμού παιδιών.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με την προϊσταμένη των Βρεφονηπιακών- Παιδικών Σταθμών του δήμου Κατερίνα Σιμιτζή που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο.

«Το ευχάριστο είναι, ότι φέτος οι τρεις Παιδικοί Σταθμοί του Πύργου (1ος, 2ος και 3ος) αλλά και αυτοί σε Καράτουλα και Επιτάλιο, λειτουργούν χωρίς προβλήματα και μάλιστα έχουν αυξηθεί ο θέσεις των παιδιών. Με τα voucher  τα οποία έχουν χορηγηθεί, πιστεύω ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Όπως με ενημέρωσε η προϊσταμένη με την οποία είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι παιδικοί σταθμοί πήραν επιπλέον 36 παιδιά μέσω των πρόσθετων voucher. Μάλιστα, μετά την συνεδρίαση της ΠΕΔ και την επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Υπουργό, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα. Διότι ακόμα και αν εξαντληθούν τα voucher  που έχουν χορηγηθεί, υπάρχει αυτή η διαβεβαίωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι από εθνικούς πόρους θα καλυφθούν τα υπόλοιπα» τόνισε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι «ήδη σήμερα οι παιδικοί σταθμοί κερδίζουν άλλη μια βρεφονηπιοκόμο και περιμένουμε τα οχτάμηνα για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες. Με έναν πρόχειρο έλεγχο που έχουν γίνει οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου λειτουργούν ιδανικά. Και ορθά ο κόσμος εμπιστεύεται τα παιδιά του σε αυτούς. Θα κάνουμε ότι είναι καλό για να βελτιώσουμε τις συνθήκες που υπάρχουν  και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».

Ακολούθως η κ. Σιμιτζή στάθηκε στην ενίσχυση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών σε σχέση με πέρυσι, ενώ επισήμανε ότι αναμένουν και άλλα άτομα με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ. «Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες και από το δήμο για να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα των παιδικών σταθμών, μικρά και μεγάλα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος