FOLLOW US: facebook twitter

Παιδική διατροφή στον Παιδικό σταθμό Βάρδας: Διέπρεψαν οι μικροί «σεφ»

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:

Μια πολύ ωραία ενημερωτική δράση στο παιδικό σταθμό Βάρδας  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε συνεργασία με το Κέντρο κοινότητας Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου  Ανδραβίδας- Κυλλήνης  με θέμα την «Παιδική Διατροφή»  και την διατροφική πυραμίδα, και με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής .

Η τεχνικός μαγειρικής Παρασκευή Παπά, μαζί με τις δασκάλες του παιδικού σταθμού Μαρία Τσάτσου και Βασιλική Χολέβα ενημέρωσαν μαθητές και γονείς για την διατροφή των παιδιών και με την συνδρομή των χορηγών  που διέθεσαν προϊόντα, ετοίμασαν μαζί με τα πιτσιρίκια ένα υγιεινό πρωινό, που περιλάμβανε ως πρώτες ύλες, φρούτα και λαχανικά, γιαούρτια, αυγά  και γάλα.

Όλοι μαζί , τα πιτσιρίκια μάλιστα φόρεσαν και τα μαγειρικά καπέλα τους, έφτιαξαν γευστικά εδέσματα  στα οποία έβαλαν και το χεράκι τους τα παιδιά, απολαμβάνοντας την προετοιμασία και φυσικά μετά τα κατανάλωσαν. Με τον βιωματικό αυτό τρόπο, έμαθαν οι μικροί μαθητές πως θα τρώνε σωστά και πως μπορούν να εντάξουν όχι μόνο στο πρωινό τους, αλλά στην καθημερινή τους διατροφή υγιεινές τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό και αποτελούν ασπίδα για πάρα πολλές ασθένειες. Παρών στην εκδήλωση εκ μέρους του δήμου, ήταν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος