FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Τιμή στην τρίτη ηλικία με αγιασμό στο ΚΑΠΗ Πύργου

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας τίμησε το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Πύργου στην οδό Ρήγα Φεραίου δίπλα στην Αγία Βαρβάρα με μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ, κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, με την εμπειρία που έχει υπηρετώντας ως υπεύθυνη αρκετά χρόνια σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. «Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα γήρας δεν σημαίνει μόνο μοναξιά αλλά και φτώχεια και έλλειψη σεβασμού.

Εμείς τους βλέπουμε σαν τους δικούς μας ανθρώπους γιατί με θυσίες, επιμονή και υπομονή μέσα από πολέμους, αρρώστιες, ανέχεια και πρωτόγονες συνθήκες εργασίας, έχτισαν τα θεμέλια της σημερινής Ελλάδας. Χρέος μας λοιπόν είναι να τους ευγνωμονούμε, να τους τιμάμε και ακαταπόνητα να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν εθελοτυφλούμε στα ζητήματα της τρίτης Ηλικίας.

Προσπαθούμε για το καλύτερο, διοργανώνοντας εκδρομές, γιορτές, χορούς, εκδηλώσεις, συνεστιάσεις , κ.ά. «Τους δίνουμε ζωή!!» είπε η κ. Αγγελακοπούλου και κατέληξε πως είναι «πραγματικά μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων αυτών την αγάπη, τη χαρά που παίρνουν από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα που διοργανώνουμε.»

Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Θεοφιλέστατος Αθανάσιος Μπαχός, οι Αιδεσιμότατοι Πατέρες Χαράλαμπος Αθανασόπουλος και Βασίλειος Λαγκαδινός ενώ στην εκδήλωση, μέλη του ΚΑΠΗ απήγγειλαν ποιήματα και πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος