FOLLOW US: facebook twitter

Πήγαν για «μαρίδα» και έβγαλαν «καρχαρία»

Ημερομηνία: 01-10-2016 | Συντάκτης:

xasis-dasos2

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Πρωινής για τις ποσότητες και την τοποθεσία της φυτείας χασίς στην Μυρσίνη

-Σε όλη την Ελλάδα τα πλοκάμια της εγκληματικής ομάδας που φαίνεται να έχει δράση εκτός από την Ηλεία σε Εύβοια και Αττική

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών αποκαλύφθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές με κύκλωμα που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Οι αρχικές πληροφορίες που είχε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, αποκάλυψαν με την κατάλληλη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και τη συνδρομή της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, ένα πλοκάμι της σπείρας στο νομό Ηλείας. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή της Μυρσίνης το πρωί της Πέμπτης με ζητούμενο μικροποσότητες χασίς, όμως αποκάλυψαν εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών και δενδρύλλια κάνναβης. Μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Εύβοιας και Ηλείας, πραγματοποιήθηκε στους τρεις νομούς. Στην επιχείρηση υπήρξε συνδρομή της ΕΚΑΜ και των εναέριων μέσων της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν εντοπιστεί τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και είχαν συλληφθεί 12 άτομα. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει από την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η επιχείρηση στην Ηλεία

Οι αρχές στην Ηλεία μέσα από την έρευνα που έγινε αποκάλυψαν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από μεγάλη εγκληματική ομάδα. Την άκρη του νήματος σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγει η Αστυνομία στην περιοχή της Εύβοιας. Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των εμπλεκόμενων στην μεγάλη αυτή εγκληματική οργάνωση καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενέπλεκαν και έναν Ηλείο. Ένας 46χρονος από τη Μυρσίνη που διατηρεί αγρόκτημα στην περιοχή ανάμεσα στη Μυρσίνη και το Νεοχώρι Κυλλήνης, κοντά στην παραλία. Οι αστυνομικοί με βάση τις πληροφορίες που είχαν κινήθηκαν για να βρουν μικροποσότητες. Οι έρευνες που έγιναν όμως στο σπίτι, αποκάλυψαν 120 κιλά χασίς μέσα σε ένα δωμάτιο. Η συνέχεια των ερευνών δόθηκε στο αγρόκτημα του 46χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια οργανωμένη φυτεία, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 30 στρεμμάτων. Σε ένα διαμορφωμένο χώρο έκτασης ενός στρέμματος περίπου, ο δράστης είχε σκάψει το χωράφι για να κατεβάσει την επιφάνεια, και με τα χώματα που είχε βγάλει είχε δημιουργήσει ανάχωμα τριών μέτρων. Έτσι στην επιφάνεια που διαμορφωνόταν πλέον το μόνο που φαινόταν μετά από μήνες ωρίμανσης των φυτών που καλλιεργούνταν εκεί ήταν λίγο οι κορφές τους. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρέθηκαν μπροστά σε μια ανοιχτή και καλά οργανωμένη φυτεία με συστήματα ποτίσματος και άλλα υλικά φροντίδας. Πραγματικά η εικόνα της φυτείας εκεί θύμιζε καλά οργανωμένο αμπελώνα. Συνολικά εκεί βρέθηκαν να καλλιεργούνται 343 δενδρύλλια χασίς τα περισσότερα εξ αυτών ύψους από 3 έως 4,5 μέτρα. Όμως δεν ήταν μόνο αυτά τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί. Σε αποθήκη του αγροκτήματος οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα 200 κιλά με φούντα και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης. Έτσι η συνολική ποσότητα ανέβηκε στα 320 κιλά. Τέλος ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών ήταν και ένα περίστροφο με αρκετές σφαίρες.

Περισσότερα για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ανακοινωθούν από την Αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο 46χρονος συλληφθέντας μεταφέρθηκε στην Χαλκίδα, ενώ το ίδιο αναμενόταν να συμβεί και με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στην Ηλείας. Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη της σημαντικής δράσης της σπείρας συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος