FOLLOW US: facebook twitter

Πέταξαν σανό και γάλα διαμαρτυρόμενοι: Ξανά στους δρόμους του Πύργου χθες οι αγροτοκτηνοτρόφοι-Μεγάλη η αστυνομική δύναμη

Ημερομηνία: 18-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Προορισμό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως υπηρεσία που εκφράζει απόλυτα τις κυβερνητικές αποφάσεις, είχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΟΑΣΗ στον Πύργο το πρωί της Δευτέρας. Μετά την προσυγκέντρωση στον κόμβο Αγ. Γεωργίου της ΕΟ Πατρών – Πύργου, με κομβόι έφτασαν οι μετέχοντες στη διαμαρτυρία, έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη συμβολή των οδών Μανωλοπούλου και Κοκκίνου. Εκεί πέταξαν σανό και γάλα στην κεντρική είσοδο, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν από άλλη είσοδο την Διευθύντρια της υπηρεσίας Άννα Μητροπούλου, την οποία ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους. Έκπληξη προκάλεσε στους αγρότες η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, σε βαθμό που έφτασαν να σχολιάσουν πως οι δυνάμεις πρόληψης και καταστολής είναι περισσότερες σε αριθμό από τους αγρότες.

Ίδια αιτήματα χωρίς απάντηση

«Έχουμε υποβάλει τα αιτήματα από την προηγούμενη κινητοποίηση και τα ξέρουν τα προβλήματα. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης δεν έχει απαντήσει πάνω στα ίδια αιτήματα. Ότι θέλουν είμαστε στη διάθεσή τους να τους τα αναλύσουμε. Αν και τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα θέματα. Σκοπός τους είναι να φύγουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι όπως έφυγαν σιγά – σιγά οι αγρότες και οι αγελαδοτρόφοι. Για αυτό εκβιάζουν οι γαλακτοβιομηχανίες. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Να γυρίσουν οι αγρότες στα χωριά τους και να αρχίσουν να οργανώνουν τους αγροτικούς συλλόγους. Αν δεν οργανωθούμε δεν γίνεται τίποτα. Δεν γίνεται να έχει η ορεινή Ηλεία δύο αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους σε Πηνεία και Φολόη. Οι κτηνοτρόφοι θα πιεστούν πολύ άσχημα και θα μείνουν λίγοι στο τέλος» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, που σχολίασε και την πολυάριθμη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότεροι οι αστυνομικοί

«Εκθέσαμε τα προβλήματα αλλά βλέπεται πως το σύστημα πάει να φοβίσει. Σήμερα φτάσαμε εδώ λιγότεροι από τους αστυνομικούς. Λες και για το κράτος είμαστε εγκληματίες. Τι πίστευαν ότι θα χτυπήσουμε τη διευθύντρια ή θα σπάσουμε το κτίριο; Εμείς τα περιφρουρούμε γιατί τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Θα πάμε εμείς να κάνουμε ζημιά ή να απειλήσουμε; Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο θα το κάνουμε απροειδοποίητα και θα μας δουν ξαφνικά μπροστά τους. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να είναι άλλοι τόσοι.  Δεν έχουμε τέτοιους σκοπούς και είναι κρίμα. Αυτοί που διατάζουν τα παιδιά του λαού τους ένστολους, να προχωρούν σε αυτές τις μορφές καταστολής» είπε χαρακτηριστικά.

«Να κλείσουν τα αυτιά τους»

Κάλεσμα δυναμικής συμμετοχής στο αγροτικό κίνημα απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης. «Είμαστε εδώ με απόφαση της ΟΑΣΗ για να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση η σημερινή και οι προηγούμενες και δεν τα ξεχνάμε. Για την κατηφόρα που έχει πάρει το θέμα με τους κτηνοτρόφους και το γάλα και το κρέας, αλλά και με τις αποζημιώσεις που αποφασίζει ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες τμηματικά και όχι στο 100% της ζημιάς. ‘Ήταν μια πρώτη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουμε πανελλαδικά με την επιτροπή των μπλόκων για μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα. Καλούμε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτά τους σε αυτούς που θέλουν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα και να είναι σε επαγρύπνηση και επαφή με την ΟΑΣΗ και τους συλλόγους» δήλωσε ο κ. Βομπίρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος