FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 2500 αιτήσεις ζημιών στην Ηλεία για τη “Νεφέλη”-Σε εξέλιξη η καταγραφή

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Εξαιρετικά μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων ζημιάς που κατέθεσαν οι Ηλείοι αγρότες που επλήγησαν απο το πέρασμα της “Νεφέλης στα τέλη Ιουνίου, ένα από τα πολλά χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τον καιρό τους τελευταίους μήνες. Ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, όμως πολλοί αγρότες έχουν ήδη ενταχθεί σε προηγούμενους κύκλους αναγγελίας ζημιάς στον ΕΛΓΑ απο κακοκαιρίες που προηγήθηκαν όπως ο “Μίνωας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι προχθές ο αριθμός των αιτήσεων στην Ηλεία είχε φτάσει τις 2500, ενώ χθες τελευταία ημέρα υποβολής, εκτιμάται πως κατατέθηκαν ακόμα 100. Στη γειτονική Αχαΐα ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από ζημιές λόγω της “Νεφέλης” έφτασε τις 1200, κυρίως στη Δυτική Αχαΐα, ενώ 1000 αιτήσεις κατατέθηκαν για την περιοχή της Ζακύνθου. Αριθμοί που καταδεικνύουν και την αγριότητα του καιρού εν μέσω θέρους…

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος “…  σε συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έλαβα την δέσμευση του για την μετακίνηση των γεωπόνων εκτιμητών από άλλες περιοχές της χώρας για να γίνει γρήγορα και άμεσα η εξατομίκευση των ζημιών. Αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο η καταγραφή στις περιοχές. Από αύριο ξεκινάει η εξατομίκευση, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ και έχουμε ήδη 2600 αιτήσεις” σχολίασε.

Αναμονή για τα ΠΣΕΑ

Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ στην Ηλεία, για το έτος 2014 εκδόθηκαν τα πορίσματα και κοινοποιούνται στους εμπλεκόμενους για την υποβολή δικαιολογητικών ή ενστάσεων. Στην περίπτωση των ΠΣΕΑ του 2013, υπάρχουν εκκρεμμότητες και την διευθέτησή τους έχει αναλάβει η κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος