FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 16.000 εκκρεμότητες άφησαν οι δασικοί χάρτες στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε ο χρόνος υποβολής αντιρρήσεων ή αιτήσεων εξαγοράς σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες της Ηλείας. Ο αριθμός των «εκκρεμοτήτων» ξεπερνά τις 16.000 και δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η καταμέτρησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα μέσα σε 40 ημέρες να εξεταστούν οι αιτήσεις αυτές, όμως ούτε το προσωπικό επαρκεί για να διεκπεραιώσει το έργο αυτό, αλλά ούτε και ο χρόνος.

Της τελευταίας στιγμής…

Στο θέμα των δασικών χαρτών που υπήρξε υποτονική η δραστηριότητα το πρώτο διάστημα της προθεσμίας, οι Ηλείοι απέδειξαν πως όπως οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι της τελευταίας στιγμής. Έτσι από τις συνολικά 4323 αιτήσεις για εξαγορά που κατατέθηκαν συνολικά στον προβλεπόμενο χρόνο στο Δασαρχείο Πύργου, οι 1739 κατατέθηκαν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας !!! Συνολικά ο αριθμός των αιτημάτων εξαγοράς ξεπέρασε τις 8500, ενώ οι αιτήσεις αντιρρήσεων ξεπέρασαν τις 8200, σε όλο το νομό.

Όπως τόνισε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, «… ο αριθμός αυτό είναι πολύ μικρός και αγγίζει το 23% που έχει ανταποκριθεί. Συνεπώς θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο θέμα των ιδιοκτησιών και των επιδοτήσεων. Οι αντιρρήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και είναι τέσσερις για το νομό Ηλείας και σταδιακά θα προχωρήσει η διαδικασία της εξέτασης. Εκτιμώ ότι σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων.

Όταν λένε ότι μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα κυρωθούν οι χάρτες. Θα κυρωθούν με όλα τα κομμάτια πλην εκείνων για τα οποία υπάρχουν αντιρρήσεις και αυτών που έχει υποβληθεί αίτημα εξαγοράς. Όσες εκτάσεις δεν έχουν κατατεθεί αιτήματα αντίρρησης ή εξαγοράς, θα κυρωθούν ως δασικά και οι ιδιοκτήτες θα κινδυνεύσουν να χάσουν τις επιδοτήσεις» σχολίασε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος