FOLLOW US: facebook twitter

Πάνινη τσάντα ενάντια στο «φονικό» πλαστικό: Εκδήλωση-μήνυμα από την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας στον Πύργο

Ημερομηνία: 07-06-2018 | Συντάκτης:

Την ώρα που διογκώνονται τα προβλήματα παγκοσμίως με τη χρήση της πλαστικής σακούλας, η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Έτσι πραγματοποίησε εκδήλωση με την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Ομίλου Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία Πύργου, προσφέροντας στους πολίτες πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Παράλληλα ενημέρωσαν το κοινό για τα οφέλη της χρήσης της με παράλληλη απομάκρυνση πλέον της πλαστικής σακούλας, μοιράζοντας και σχετικά ενημερωτικό υλικό.

Ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Πύργου Νίκος Φάμελος, μιλώντας για τη δράση τόνισε πως «… στόχος είναι η μείωση του πλαστικού, κάτι που θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για το περιβάλλον μας. Το πλαστικό δυστυχώς καταλήγει πάρα πολλές φορές στη θάλασσα και είδαμε το τελευταίο διάστημα αρκετά ψάρια να παθαίνουν διότι καταπίνουν τα πλαστικά, ενώ πρόσφατα βρέθηκε και φάλαινα με πλαστικά στην κοιλιά της. Δεν μπορεί να αποσυντεθεί το πλαστικό αν δεν περάσουν αρκετά χρόνια. Όλη η Ελλάδα έχει γίνει χώρος χωματερών. Στο χέρι μας είναι και μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Συμβολικά μοιράζουμε και τσάντες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για τα ψώνια μας, ώστε να μην χρησιμοποιούμε κάθε φορά πλαστικές τσάντες. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο για τη συμβολή του, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Μπράμο για την συνδιοργάνωση και όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν στις δράσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πηνελόπη Γαλανοπούλου, από την πλευρά της σημείωσε πως «η δράση αυτή αφορά την ευαισθητοποίηση όλων μας, σε αυτή την πόλη, που γνωρίζει πολύ καλά με τα σκουπίδια τι έχει προκύψει. Πέραν αυτού, έχουμε πλέον την πάνινη τσάντα που είναι επαναχρησιμοποιούμενη και την κρατάμε μαζί μας είναι οικολογική. Τη δίνουμε στους συμπολίτες μας για την καλύτερη χρήση. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αλλά και τον κ. Σκλαβενίτη που ενίσχυσε την περιβαλλοντική δράση Ηλείας με χρηματικό ποσό και δεν θέλησε να διαφημιστεί πάνω στην τσάντα. Με πίκρα να μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας γιατί ντόπιοι επιχειρηματίες δεν βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως τελικά προτιμούν το πλαστικό περισσότερο γιατί μπορεί να τους αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος αυτή την περίοδο»…

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προβολή στην κεντρική πλατεία Πύργου ενός γνωστού τηλεοπτικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου για το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος