FOLLOW US: facebook twitter

«Πάγωσε» ο εκσυγχρονισμός στη ΔΕΥΑΠ: Καθυστερήσεις για την έναρξη του έργου

Ημερομηνία: 06-10-2017 | Συντάκτης:

Μπορεί να έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για το έργο εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΠ μέσω ΕΣΠΑ, όμως το έργο εδώ και δύο μήνες δεν έχει ξεκινήσει. Αιτία σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Γιώργο Ανδριόλα, τυπικές διαδικασίες που δεν έχουν επιτρέψει να κατατεθούν χρήματα στον κωδικό του έργου, ώστε να ξεκινήσει ο εργολάβος. Μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Ανδριόλας έκρουσε τον κώδωνα, ότι του κινδύνου, αλλά του συναγερμού, θέλοντας να δείξει πως το θέμα είναι κρίσιμο…

«Υπογράψαμε σύμβαση για το έργο άμεσα τον περασμένο Αύγουστο. Παρατηρώ όμως πως υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και μπαίνουμε πλέον στο χειμώνα και οδηγούν σε μεγάλη καθυστέρηση του έργου. Πλέον κρούω τον κώδωνα όχι του κινδύνου, αλλά του συναγερμού.

Αυτή τη στιγμή από την ενημέρωση που έχω από τον εργολάβο, δεν έχει ανοίξει ο κωδικός του έργου και δεν έχουν μπει χρήματα, από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μην ξεκινά το έργο ο εργολάβος και δεν έχει στηθεί εργοτάξιο. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και ο ανάδοχος προκειμένου να διασφαλιστεί δεν ξεκινά αν δεν μπουν λεφτά στο λογαριασμό» είπε ο κ. Ανδριόλας.

Τι πρέπει όμως να συμβεί για να μην μπει το έργο σε περιπέτειες; «Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, από την πλευρά της Περιφέρειας. Πρέπει

να οριστεί ο υπόλογος του έργου και να γίνει αίτημα στο υπουργείο που θα δώσει τη σχετική απάντηση για την κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό και να ξεκινήσει το έργο. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση και δεν περίμενα να έχουμε εκεί πρόβλημα.

Είναι αμαρτία να μπορούμε να έχουμε απορροφησιμότητα σε ένα έργο, όλοι να έχουν τρέξει και τώρα για ένα τυπικό κομμάτι, να έχουμε αυτές τις καθυστερήσεις. Δεν εκφράζω παράπονο, με την Περιφέρεια είχαμε πολύ καλή συνεργασία, αλλά θα κάνουμε παρέμβαση για να προχωρήσουμε» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος