FOLLOW US: facebook twitter

Ο φούρνος του Αη- Βασίλη στα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun1

Αμέτρητα παιδιά έπλασαν και φούρνισαν κουλουράκια συμμετέχοντας στην εκδήλωση του Ομίλου Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων με την χορηγία του αρτοποιείου Θ. Σπυρόπουλου

Οι… μυρωδιές από τα λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα  κουλουράκια που έφτιαξαν και έψησαν τα παιδιά, στο υπαίθριο εργαστήριο και αρτοποιείο που στήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά, ήταν εκείνες που σε οδηγούσαν στο παραμυθένιο χωριό, ακόμα κι αν δεν γνώριζες που βρίσκεται!

 

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun6

Από τις 4 το απόγευμα, ο φούρνος του Αη Βασίλη, άρχισε να φουρνίζει δεκάδες λαμαρίνες με κουλουράκια και αρτοσκευάσματα, που ζύμωσαν, έπλασαν και έψησαν  αμέτρητα παιδάκια διαφόρων ηλικιών που κατέκλυσαν την πλατεία με ποδιές και  σκουφάκια του σεφ, με την καθοδήγηση του αρτοποιού- ζαχαροπλάστη και των βοηθών του από την Αρτοποιία του Θόδωρου Σπυρόπουλου που ήταν και ο ευγενικός χορηγός της εκδήλωσης του Ομίλου Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων Λεχαινών.

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun2

Οι μικροί ζαχαροπλάστες ρίχτηκαν στο ζύμωμα και στο πλάσιμο, διασκέδασαν αφάνταστα και έφτιαξαν τις δικές του λιχουδιές σε μια καταπληκτική εκδήλωση που τους έδωσε την ευκαιρία να νοιώσουν ότι είναι ζαχαροπλάστες!

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun5

Χρέη βοηθών στο ψήσιμο έκαναν και πολλοί γονείς και όλοι πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα, μια ευχάριστη, διασκεδαστική και μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, που περίμεναν με λαχτάρα καιρό, γιατί τα περισσότερα είχαν συμμετάσχει και στον περσινό φούρνο του Αη- Βασίλη στα Λεχαινά και αδημονούσαν να έρθει η μέρα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσο αρέσει στα παιδιά να μπαίνουν στην κουζίνα και να πλάθουν κουλουράκια με τα… δυο τους τα χεράκια όπως λέει και το γνωστό ποιηματάκι που μαθαίνουν στο σχολείο.

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun3

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις Τετάρτης και Πέμπτης

Ωστόσο, η τραγική είδηση για το αγγελούδι από τα Λεχαινά που έσβησε παραμονές Χριστουγέννων έτσι ξαφνικά, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσει το Δ.Σ του Ομίλου Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων να αναβάλλει τις χθεσινές και σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του στο Παραμυθοχώρι Λεχαινών και επειδή αφορούν παιδιά, θα συνεχιστούν την Παρασκευή.

lexaina-foyrnos-ai-vasilis-paidia-plathoun4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος