FOLLOW US: facebook twitter

Ο υφ. Οικονομίας Α. Χαρίτσης σήμερα στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:

xaritsis-nikoloutsos

Στην πρώτη συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων,των Πόλεων και των Παν/μίων Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου

Στη διημερίδα που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαίας

Με την ομιλία του Υφυπουργου Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση σήμερα το βράδυ στο δείπνο για την υποδοχή των συνέδρων, της πρώτης συνάντησης των Fora των Επιμελητηρίων των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου», ξεκινά μια από τις σημαντικότερες διημερίδες στην Αρχαία Ολυμπία που διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαίας.

Θέμα της ομιλίας του κ. Χαρίτση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Antonios» είναι «Βασικοί Άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020». Οι επίσημες εργασίες του συνεδρίου ωστοσο  ξεκινούν το πρωί της Τετάρτης στο ΣΠΑΠ παρουσία προέδρων και μελών Επιμελητηρίων, επιστημόνων, Περιφερειακών Διαχειριστικών Αρχών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας (Interreg Adrion, IPA ADRIATIC Cross – Border Συνεργασία, την Ιταλία, την Κροατία CBC και IPA CBC Ιταλία – Αλβανία – Μαυροβούνιο) και στελεχών επιχειρήσεων.

Στο Συνέδριο περιλαμβάνεται πέραν της Ολομέλειας των FORA και Θεματικό Εργαστήριο, με διαδραστική συζήτηση για τη θέση ως συμπαγές εργαλείο το οποίο επιτρέπει την ολοκληρωμένη προσέγγιση από τα τρία FORA για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης EUSAIR.

Η Μακροπεριφερειακή διάσταση των προτάσεων έργων από τα τρία Fora  EUSAIR θεματικούς πυλώνες και οριζόντιες δράσεις Μπλε ανάπτυξης, Σύνδεση της Περιφέρειας, Ποιότητας Περιβάλλοντος και Γεωργίας, ο Βιώσιμος τουρισμός, Ανάπτυξη ικανοτήτων, Πολιτική ΜμΕ και καινοτομία.

epimelitiria-poster

Το πρόγραμμα

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει αύριο Τετάρτη στο ΣΠΑΠ με χαιρετισμό από τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Χαρίτση και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσο. Επίσης από το ανώτερο στέλεχος σε θέματα πρωτοβουλιών Αδριατικής και Ιονίου Ι. Παππά, τον βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών- Διεθνών Σχέσεων Γ. Αγγελόπουλο, το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιά, την Δ/ντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ερωφίλη Ίρις Κόλλια και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Αχαΐας Π. Μαρλαφέκα.

Ακόμα θα χαιρετήσουν οι: Rodolfo Giambieri, Πρόεδρος του Φόρουμ Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου, Aleksander Stjebcevic, Πρόεδρος του Φόρουμ Πόλεων, Venetsana Kyriazopoulou, Πρόεδρος του Φόρουμ Πανεπιστημίων και Fabio Pigliapoco, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν συζητήσεις και ομιλίες με σημαντικά πρόσωπα, και μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν και θα κάνουν εισήγηση οι παρακάτω:

Andrea Mairate επικεφαλής της Μονάδας κεντρικών αρμοδιοτήτων Μακροπεριφερειών και της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, Μαρία Σπυράκη μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Περιφ. Ανάπτυξης, Δημήτρης Δημητριάδης από Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Μαρία – Έλενα Πετράκου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ματθίλδη Κωνσταντοπούλου αναπλ. εθνικός συντονιστής της στρατηγικής EUSAIR για την Ελλάδα, Χριστίνα – Ειρήνη Μαυρομάτη Πρόεδρος πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει ο κ. Κων/νος Μίχαλος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος