FOLLOW US: facebook twitter

Ο τρόπος καλλιέργειας θερμοκηπιακής πατάτας στην Ηλεία αυγατίζει τις εκτάσεις: 650 στρέμματα καλλιεργήθηκαν το 2017

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Χτίζει θέσεις και στρέμματα χρόνο με το χρόνο η θερμοκηπιακή πατάτα στο νομό Ηλείας, όπως προκύπτει από επιτόπιο ρεπορτάζ στην Αμαλιάδα, αλλά και από επίσημα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο ΑγροΤύπος. Από τα επίσημα λοιπόν στοιχεία του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκύπτει ότι το 2014 δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ 48,59 εκτάρια, δηλαδή 486 περίπου στρέμματα με πατάτα θερμοκηπίου στο νομό Ηλείας.

Η αντίστοιχη έκταση το 2015 ήταν 34,99 εκτάρια, δηλαδή 350 περίπου στρέμματα και το 2016 35,34 εκτάρια, δηλαδή 354 περίπου στρέμματα.

Το 2017 τώρα η έκταση που καλλιεργήθηκε ήταν 60,48 εκτάρια, δηλαδή 605 στρέμματα, γεγονός που αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος τρόπος καλλιέργειας (θερμοκήπιο) εξυπηρετεί τους παραγωγούς της περιοχής, ώστε να έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, αφού καλλιεργούν στο ίδιο θερμοκήπιο κι άλλο προϊόν, άλλη εποχή.

Σημειωτέον ότι οι αγρότες της περιοχής προτιμούν την πατάτα θερμοκηπίου και για έναν ακόμα λόγο, που δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι συλλέγεται Ιανουάριο-Φεβρουάριο, πολύ πιο νωρίς από άλλες περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή.

Η συγκεκριμένη πατάτα, όπως είπαν στον ΑγροΤύπο, αγρότες από την Αμαλιάδα φυτεύεται το φθινόπωρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος