FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύρος πρόσφυγας που έσωσε τους τρεις στην Μυρσίνη: “Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να μην βουτήξω”

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:

Τις στιγμές όπου με αυτοθυσία έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τους δύο άντρες και το ένα παιδί, περιέγραψε σε δηλώσεις του ο 27χρονος Αμπντούλ Αλόλο, πρόσφυγας από τη Συρία, που φιλοξενείται στη δομή της Μυρσίνης.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής άκουσε τις φωνές των ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια και άμεσα έσπευσε να βρεθεί στο πλάι τους. Με την κίνησή του αυτή σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση ακόμα δύο κατοίκων, σώθηκαν ένα οκτάχρονο αγόρι και ακόμα ένας 40χρονος και ένας 50χρονος που βρέθηκαν στο νερό όταν η βάρκα τους αναποδογύρισε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο κίνδυνος να πνιγούν ήταν άμεσως και ο ένας από τους άντρες ήπιε αρκετό θαλασσινό νερό…

“Έχω πέντε μήνες στην Ελλάδα. Έφυγα από τη Συρία όταν μια βόμβα στην πόλη που έμενα, σκότωσε τα δύο από τα πέντε παιδιά μου… Έπρεπε να σώσω την οικογενειά μου και έτσι φύγαμε” περιέγραψε ο 27χρονος πρόσφυγας. “Ήμουν στην παραλία όταν άκουσα τις φωνές. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή να μη βοηθήσω, έβγαλα τα ρούχα μου και έπεσα στο νερό. Το γεγονός ότι έβλεπα να κινδυνεύει ένα παιδί, μου ξύπνησε άσχημες μνήμες, ήθελα να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται εκεί” εξήγησε ο Αμπντούλ…

Την ίδια στιγμή που εξελισσόταν το περιστατικό – μπροστά ακριβώς από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης – ειδοποιήθηκε και ο Λιμενικός Σταθμός Κυλλήνης και το πρώτο διαθέσιμο μέσο που μπορούσε να προσεγγίσει ήταν ένα ψαροκάϊκό, το οποίο έφτασε όμως μετά από αρκετά λεπτά για να παραλάβει τους δύο άντρες και το παιδί και να τους μεταφέρει στο λιμάνι Κυλλήνης όπου τους περίμενε ασθενοφόρο για να τους διακομίσει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου παρέμειναν για νοσηλεία. Οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο το σοκ ήταν ισχυρό την πρώτη ώρα, ενώ ο ένας από τους δύο άντρες κινδύνεψε να πνιγεί “πίνοντας” αρκετό θαλασσινό νερό.

Το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ κάλεσε τον 27χρονο πρόσφυγα, ο οποίος συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του δημάρχου για την πράξη του αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος