FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «Ήλις»: Περιθώριο 10 ημερών σε Λιατσή να δώσει λύση για το Ειδικό Γυμνάσιο

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

eeeek-pyrgou

Προειδοποιεί ότι θα καταθέσει μήνυση για καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρίες

– Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στις 9 το βράδυ

– «Δεν είναι θέμα του Δημάρχου» απαντά ο Γ. Λιατσής

Προθεσμία μιας εβδομάδας, στο Δήμαρχο Πύργου, να δώσει λύση στο θέμα στέγασης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου (ΕΕΓ), είτε δίνοντας τη συναίνεση του για την μετεγκατάσταση στο Σώστι είτε επιδεικνύοντας κτίριο για τη μεταφορά του σχολείου σε κτίριο εντός πόλεως έδωσε χθες ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλει μήνυση για καταπάτηση των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες.

eeeek-paixnidia

Για το σοβαρό αυτό θέμα, ωστόσο, συγκλήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για σήμερα στις 9 το βράδυ, στη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον στέγασης του σχολείου.

papadatos-rigopoulou

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος και η Γραμματέας Αγαθή Ρηγοπούλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, κατηγόρησαν το Δήμαρχο Πύργου για «αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με αναπηρίες» υποστηρίζοντας πως επανειλημμένα έχουν ζητήσει συνάντηση τόσο με τον κ. Λιατσή όσο και με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Εξαρχόπουλο με στόχο να λυθεί το σοβαρό ζήτημα συστέγασης του ΕΕΕΕΚ με το ΕΕΓ, όμως όπως είπε «απαξιούν να συναντηθούν μαζί τους».

«Όχι μόνο απαξιούν να συζητήσουμε το θέμα αλλά δεν απαντούν στα έγγραφα που τους έχουν στείλει τόσο η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ζητώντας τη συναίνεση του Δημάρχου Πύργου για τη μεταφορά του ΕΕΓ στο Σώστι σε κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ήλιδας» είπε ο κ. Παπαδάτος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι δεν είναι δυνατόν εκατό παιδιά με αναπηρίες να συστεγάζονται σε εφτά λυόμενες αίθουσες και να τους στερούν τη σωστή εκπαίδευση.  «Έχω πει πολλές φορές ότι μάθημα δεν γίνεται, σε αντίθεση με κάποιους που για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα παρουσιάζουν ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Μας πως γίνεται αυτό τη στιγμή που το εκπαιδευτικό υλικό παραμένει στα χαρτόκουτα… Ήδη από την αδιαφορία του δήμου χάσαμε την λειτουργία Λυκειακών τάξεων και τα παιδιά που αποφοίτησαν επέστρεψαν στο σπίτι… Με ποιο δικαίωμα τους στερούν τη μάθηση;».

liatsis-new

Γ. Λιατσής: «Το ΔΣ θα αποφασίσει για το ΕΕΓ»

Απαντώντας ο Λιατσής, στις καταγγελίες του Νομαρχιακού Συλλόγου «Ήλις» ξεκαθάρισε πως ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τη στέγαση ενός σχολείου δεν μπορεί να  απαντηθεί από έναν Δήμαρχο αλλά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ. «Κοινωνικά θέματα ύψιστης σημασίας για τη λειτουργία, όχι της πόλης, αλλά των σχολείων και των οικογενειών που έχουν το πρόβλημα και θέλουν την ένταξη των παιδιών τους σε αυτά τα σχολεία, δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο πολιτικών δηλώσεων από οποιοδήποτε. Είναι θέματα που λύνονται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του υπουργείου Παιδείας και οι αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν καλύπτουν αυτού του είδους τις συζητήσεις. Πάρα ταύτα με βάση τα στοιχεία που έχω, γιατί δεν έπαψα ποτέ να έχω επαφή με τους ανθρώπους που έχουν εμπλοκή σε αυτό το θέμα, έχω συζητήσει και με την Διευθύντρια του ΕΕΓ και με εκπροσώπους διάφορων που ενδιαφέρονται, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κανένας δήμαρχος δε θα μπορούσε να δώσει ένα χαρτί σαν και αυτό που του ζητάνε. Δηλαδή αν πρέπει το σχολείο να μείνει ή να φύγει. Την απάντηση αυτή θα τη δώσει αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 9 το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει αυτή την απόφαση σύμφωνα με το νόμο. Το ότι κάποιος επικεφαλής παράταξης βγήκε και είπε αυτά που είπε, καλά έκανε, πολιτικό πρόσωπο είναι, το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Θα χαρώ να τα επαναλάβει στο δημοτικό συμβούλιο, να τα υποστηρίξει και ακόμα να αποδειχτεί ότι έχει δίκιο για όσα λέει, εμείς θα τα εφαρμόσουμε.  Ο δήμαρχος δε μπορεί να έχει άποψη για τα πάντα. Και για το Νυχτερινό είπα ότι πρέπει να πάει στο 1ο Γυμνάσιο όμως τίποτα δεν έχει γίνει. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν ήταν στη δικαιοδοσία του δημάρχου να μεταστεγάζει τα σχολεία, θα είχε ήδη μεταστεγαστεί νυχτερινό προ πολλού…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος