FOLLOW US: facebook twitter

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαχείριση του πένθους: Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς αύριο στο 4ο Δημοτικό Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο κ. Τουρκάκη, διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο – workshop για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην υποστήριξη των  μαθητών που θρηνούν την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου» αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου, και ώρες 17.00 – 20.00, στο χώρο του Σχολείου (Διεύθυνση: Κουρογιανόπουλου 41).

Η επιμόρφωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας και ειδικά στο θέμα της διαχείρισης της απώλειας και του πένθους. Σκοπός είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Α΄θμιας εκπαίδευσης προκειμένου να  ανταποκρίνονται με ευαισθησία και επάρκεια στις ανάγκες των παιδιών που θρηνούν απώλειες,  συμβάλλοντας στην καλλιέργεια των ψυχικών τους αποθεμάτων και διευκολύνοντας την  προσαρμογή τους.

Αναλυτικά, η επιμόρφωση – workshop περιλαμβάνει τις παρακάτω επιμέρους θεματικές:

  • Διερεύνηση των σύγχρονων μοντέλων στην διεργασία του θρήνου
  • Ο ρόλος του εκπαιδευτικού  στη στήριξη του μαθητή που θρηνεί
  • Τεχνικές υποστήριξης στη συμβουλευτική πένθους
  • Μελέτη περίπτωσης: Πένθος και συμβουλευτική σε μαθητές
  • Βιωματική άσκηση

 

Εισηγητής θα είναι ο κ. Λάμπρος Αραπάκος. Σπούδασε κοινωνικός λειτουργός στο ΤΕΙ Πάτρας, ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευτεί στη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και οικογενειών στη σοβαρή αρρώστια και το πένθος από την Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και τον Θάνατο ΜΕΡΙΜΝΑ. Σήμερα εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος