FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ρουβίκωνας

Ημερομηνία: 17-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

o-kyvos-errithei

Θα τους τρελάνει ο Αλέξης τους παρατρεχάμενους που κατοικοεδρεύουν νυχθημερόν στο Μαξίμου.

Είναι μέρες τώρα που πρωί- μεσημέρι- βράδυ τους ζητά, επιμόνως να του προσκομίσουν κάθε τι ενημερωτικό περί το λήμμα «Ρουβίκωνας».

Προς πληροφόρηση σας πρόκειται για τον μικρό ποταμό της βόρειας Ιταλίας που η παράδοση απαγόρευε δια ροπάλου στους Ρωμαίους στρατηγούς να τον διασχίσουν με τις λεγεώνες τους, για να προστατεύεται η Ρώμη από στάσεις και εμφύλιους.

Παρόλα αυτά, τον διάβηκε ο Ιούλιος Καίσαρας λίγο προτού αναμετρηθεί με τον Πομπήιο, εκστομίζοντας τη περίφημη φράση «ο κύβος ερρίφθη». Έκτοτε η ατάκα υποδηλώνει τον αμετάκλητο και χωρίς επιστροφή δρόμο.

Υποψιάζονται λοιπόν δικαίως μήπως η επιμονή και συνάμα ουδόλως κατανοητή απαίτηση του Αλέξη, έχει να κάνει με κάποια αμετάκλητη απόφαση που έχει πάρει στις ομολογουμένως ατέρμονες και γεμάτες αγωνία ώρες που περνά κατά μονάς, αναμένοντας τον Τσακαλώτο για να του ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Υποψίες οι οποίες εσχάτως είχαν ενισχυθεί από κάποιες σκόρπιες κουβέντες του περί «κύκνειου άσματος» στη περίπτωση που δεν ευοδωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Φοβούνται πα’ να πει μήπως μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και τα συνεχιζόμενα ντόρτια κι ασσό-δια έχει αποκτήσει ξαφνικά κάποιο σύνδρομο φυγής.

Βαστούν λοιπόν τσίλιες άυπνοι ιδίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, έχοντας κηρύξει το Μέγαρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έτοιμοι να τον κυνηγήσουν στο κατόπι σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παράλληλα έχουν αναλάβει διακριτικώς τον ενδελεχή έλεγχο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του Αλέξη, μη τυχόν και ανακαλύψουν κωδικοποιημένα μηνύματα ανάμεσα στις τετριμμένες καθημερινές φράσεις.

Παρά ταύτα τρέμουν μήπως ο δαιμόνιος Αλέξης κατορθώσει να τους ξεγελάσει και τότε τους πάρει όλους και τους σηκώσει.

Γιατί γνωρίζουν καλώς πως αν ο Αλέξης την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια δεν τους γλιτώνει τίποτα.

Καλύτερα τους είναι να αναζητήσουν τον δικό τους «Ρουβίκωνα» για να πέσουν μέσα και να χαθούν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος