FOLLOW US: facebook twitter

Ο πολιτισμός ενώνει στο φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας: Σήμερα η πρώτη «προ-φεστιβαλική» παράσταση για φέτος στο Τατάνειο

Ημερομηνία: 24-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με την παράσταση «Το Διαμάντι και το κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μια ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη, ανοίγει σήμερα Σάββατο η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας. Πρόκειται για την πρώτη στο πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, παράσταση, που θα παρουσιαστεί στην Οικία Τατάνη, όπου όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθεί εκεί πλήθος εκδηλώσεων.

Χθες οι συντελεστές της παράστασης που «ανεβάζει» ο θεατρικός σύλλογος «ΘΕΑΤΟ» από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών συνεργασιών και ανταλλαγών που πραγματοποιεί ο δήμος Ήλιδας, μίλησαν για την παράσταση.

Ο συντονιστής σε θέματα πολιτισμού του δήμου Ήλιδας Χρήστος Φωτόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του θιάσου και επισήμανε πως ο πολιτισμός είναι μια διαδικασία ενοποιητική. Και έτσι στο πλαίσιο του φεστιβάλ προέκυψε και αυτή η συνεργασία και φιλοξενία με την θεατρική ομάδα του δήμου Σουλίου σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα της Αμαλιάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ. Ευχαρίστησε για την παρουσία τους εδώ και δήλωσε πως ο δήμος Ήλιδας θα είναι πάντα φιλόξενος ιδιαίτερα σε τέτοιες περιστάσεις.

Ο σκηνοθέτης του δήμου Ήλιδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ, Χάρης Κότσυφας, τόνισε πως με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν τους φίλους από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, σε μια προσπάθεια να ανταποδώσουν την εξαιρετική φιλοξενία που γνώρισαν όταν τους επισκέφτηκαν το χειμώνα στο φεστιβάλ που πραγματοποίησαν στην περιοχή τους. «είναι τιμή για εμάς και την πόλη μας να έρχονται θεατρικές ομάδες από άλλους δήμους και να ενώνουμε με τον πολιτισμό τις πόλεις μας.

Με αυτό το σκεπτικό καλέσαμε τους φίλους από την Παραμυθιά να παρουσιάσουν ένα έργο που έχουν παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν αξιόλογες δουλειές» είπε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε το δήμο Ήλιδας για τη βοήθεια που προσέφερε, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ κ. Βούκανο για την φιλοξενία στο «Τατάνειο» και τον ιδιοκτήτη του «Αμαλιάς Hotel» κ. Νικολακόπουλο για την κάλυψη της φιλοξενίας. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση με δωρεάν είσοδο.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στην Αμαλιάδα»

Ο Γιάννης Δημάκας, υπεύθυνος θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΤΟ» από την Παραμυθιά, μίλησε για την σημερινή παράσταση στην Αμαλιάδα. «Είμαστε φιλοξενούμενοι του δήμου Ήλιδας και την θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, γιατί τους φιλοξενήσαμε και εμείς το χειμώνα στην Παραμυθιά με μια εξαιρετική παράσταση.

Η συνεργασία συνεχίστηκε με το να δείξουμε τη δική μας δουλειά εδώ στην Αμαλιάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε και ιδιαίτερους δεσμούς με την Αμαλιάδα. Η πρωταγωνίστριά μας η «Φαύστα» κατάγεται από την Αμαλιάδα. Στην παράσταση του Σαββάτου, κλείνει και ο κύκλος των παραστάσεων αυτό του έργου.

Είναι ένα έργο ευχάριστο που θα διασκεδάσει και θα προβληματίσει τους θεατές και θα δώσει και μια νότα ελπίδας στην κρίση που βιώνουμε. Είναι ένα έργο που αναδεικνύει πέρα από το χρήμα, το διαμάντι της ψυχής, την καρδιά και την αγάπη που ίσως αυτό είναι το ζητούμενο και για εμάς».

Το μέλος της «ΘΕΑΤΟ» Μαρία Αναγνωστοπούλου, κατάγεται από την Αμαλιάδα, οπότε και η χαρά της να εμφανιστεί στο κοινό της περιοχής ως πρωταγωνίστρια της παράστασης ήταν μεγάλη. «Είμαι μια από τις τέσσερις ηρωίδες – πρωταγωνίστριες του έργο η Φαύστα, που ο συγγραφέας φέρνει στο σήμερα για να αντιμετωπίσουν τον παλιό τους εαυτό. Ο καθένας μας δηλαδή μπαίνει στη θέση να αναγνωρίσει μέσα από τους τέσσερις αυτούς πρωταγωνιστικούς ρόλους τον εαυτό του, να δει τις αδυναμίες του χαρακτήρα και να πάει λίγο παραπέρα.

Είναι μια παράσταση που ενώ θα γελάσουμε θα μας πάει όλους λίγο παραπέρα. Κρατώντας τον χαρακτηριστικό δεκαπεντασύλλαβο του Μποστ, η παράσταση αυτή νομίζω ότι έχει να δώσει πολλά στον καθένα. Είμαστε ευγνώμονες γιατί ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους τους φέρνει πιο κοντά δίνει αξίες, μας κάνει να νιώθουμε λίγο καλύτερη και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτή η συναδέλφωση των θεατρικών συλλόγων είναι το κέρδος» ανέφερε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος