FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ξανθός τα βρήκε με τους οικογενειακούς γιατρούς

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), θα προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ – ενός «μνημείου προχειρότητας» όπως την είχε χαρακτηρίσει η ΕΛΕΓΕΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει 2.830 θέσεις ελευθεροεπαγγελματιών οικογενειακών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων, είχαν δείξει ενδιαφέρον 630 γιατροί και τελικά υπέγραψαν μόνο 470.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς, θα γίνουν αναπροσαρμογές, με στόχο το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και πιο «ελκυστικό» για τους ελευθεροεπαγγελματίες που θα κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.
  • Αρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5ημέρου, με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.
  • Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.

Ο Α. Ξανθός, αφού επισήμανε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη μεταρρύθμιση για την ΠΦΥ, σημείωσε ότι, παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης έτσι ώστε το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς, τόσο εκείνους που υπηρετούν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) όσο και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος