FOLLOW US: facebook twitter

«Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ»: Με αγωνιστικό παλμό η πορεία και αγωνιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ηλείας και των ταξικών σωματείων στον Πύργο

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με αγωνιστικό παλμό και μεγάλη συμμετοχή από τα ταξικά σωματεία του νομού, αργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές, ανθρώπους όλων των ηλικιών,  ήταν η χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΜΕ Ηλείας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, για την Εργατική Πρωτομαγιά. Επαναστατικά πολιτικά τραγούδια, συνθήματα, αγωνιστικό κλίμα. Όπως επισήμαναν όλοι οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων στις ομιλίες και στο χαιρετισμό τους, ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής για την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος, καθώς οι εργασιακές σχέσεις έχουν αποδομηθεί και οι εργασιακές κατακτήσεις κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Τα μηνύματα ήταν επίκαιρα, για την κοινωνία και τους δυνάστες μας και ο λαός ζει σήμερα την απόλυτη εξαθλίωση, μέσα σε μια διαρκή αβεβαιότητα όπου τσακίζονται όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, ενώ οι νέοι ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών και οδηγούνται τα χρόνια της κρίσης σε μια νέα μετανάστευση. Δυναμική ήταν και η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Πύργου με προορισμό το μνημείο Καλάκου στο Μανωλοπούλειο, όπου έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα

Κεντρική ομιλήτρια της χθεσινή απεργιακής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ήταν η Ζωή Τσάση πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχο»υπαλλήλων Κάστρου- Κυλλήνης, η οποία αναφέρθηκε στο ΧΘΕΣ και στο ΣΗΜΕΡΑ και κάλεσε όλους τους συναδέλφους της σε αγωνιστική ετοιμότητα., τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα στην Εργατικη πρωτομαγιά τιμάμε τους συνδικαλιστές συναδέλφους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να κατακτηθεί το 8ωρο και το πενθήμερο. Σήμερα αυτό όμως που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς, είναι η εντατική δουλειά, η εκμετάλλευση, οι μισθοί πείνας. Γι αυτό τα ταξικά σωματεία παίρνουν την πρωτοβουλία και οι αγωνιστές συνδικαλιστές να τιμήσουμε αυτή τη μέρα και να υψώσουμε ψηλά την σημαία των σωματείων μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι χωρίς αγώνες δεν μπορεί να κερδηθεί τίποτα.

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και οι πρόεδροι άλλων σωματείων, όπως  ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Λ. Ασμής, ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Α. Μπούζης, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, το ΠΑΜΕ κ.α Δηλώσεις στην Πρωινή έκαναν οι Λ. Ασμής και Π. Καπαρέλης αναφέροντας:

Λάζαρος Ασμής πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και σήμερα όχι απλά για να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν, αλλά επειδή τα αιτήματα του ΧΘΕΣ παραμένουν ίδια Κστην ευρωπαϊκή Ελλάδα των μνημονίων όπου δεν είναι διασφαλισμένο ούτε το 8ωρο ούτε η Κυριακάτικη αργία, η πρώτη κατοικία και πολλά άλλα εργατικά δικαιώματα. Και γύρω μας έχουμε τους πολέμους, ελαστική εργασία, έχουμε τη μαθητεία στα σχολεία, την υποβάθμιση γενικότερα των εργασιακών μας σχέσεων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε η ελπίδα, όσο είμαστε στους δρόμους και όσο είμαστε στους δρόμους τίποτα δεν έχιε χαθεί για μας και τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί γι αυτούς.

Πέτρος Καπαρέλης – πρόεδρος σωματείου ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια μεγάλη κινητοποίηση των συνταξιούχων πανελλαδικά , οι ομοσπονδίες συνταξιούχων Ελλάδας συνεργαζόμενες, βλέποντας τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και που οδηγούν σε απόλυτη εξαθλίωση παρά τις δημαγωγίες και τις κορώνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι μετά  τα πρωτογενή πλεονάσματα 4% του ΑΕΠ , 7 , 2 δις όλα είναι ψιχουλα, όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, ο κατήφορος συνεχίζεται. Διότι από την στιγμή που υπέγραψαν μέτρα απέναντι στους θεσμούς και στο ΔΝΤ , γι αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει στους συνταξιούχους και όλους τους εργαζόμενους, είναι ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Προχωράμε σε μαζικές επιθετικές κινητοποιήσεις, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Ο δρόμος είναι ένας, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος