FOLLOW US: facebook twitter

Ο Μπαλαούρας με τους Ρομά Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με πρωτοβουλία του προεδρείου του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Δήμου Ήλιδας «Η Αναγέννηση» πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής Μάκη Μπαλαούρα στα γραφεία του οικισμού Παπακαυκά της Αμαλιάδας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ευαγγελία Μπαπίκη παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και πλήθος κατοίκων παρουσίασε στον Βουλευτή τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  Ρομά:

1. Ρατσισμός με τα παιδιά στα σχολεία, πρόβλημα που προέρχεται από την επιδίωξη των μη Ρομά να αποφεύγουν, με μη νόμιμες διαδικασίες, τη συνύπαρξη με τα παιδιά των Ρομά.

2. Μη δυνατότητες εργασίας: Αντιμετωπίζουν προβλήματα απασχόλησηςπου επιτείνονται από τη μη προκήρυξη, για πάνω από 12 χρόνια άδειες λαϊκών αγορών, στο Δήμο Ήλιδας.

3. Προβλήματα Υποδομών: Ο οικισμός Παπακαυκάαντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως έλλειψη αποχέτευσης, μειωμένος φωτισμός και καθημερινής συλλογής απορριμμάτων.

Η πολύωρη συζήτηση γενικεύτηκε και σε ζητήματα όλης της ελληνικής κοινωνίας και φάνηκε ότι οι συμμετέχοντες έχουν ευρύτερες απόψεις για αυτά, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες θέσεις, όπως στη διασφάλιση της παρακολούθησης των παιδιών στο σχολείο για τους γονείς που λαμβάνουν το ΚΕΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα δημόσια εκδήλωση στην Αμαλιάδα για να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος