FOLLOW US: facebook twitter

Ο θρίαμβος της «Κολόμπ» από τον «Δούρειο Ίππο»!

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Την πρώτη εβδομάδα παραστάσεων ολοκλήρωσε η ομάδα Τέχνης Δούρειος Ίππος με τον έργο «Κολόμπ» του Ζαν Ανούιγ.  Πρόκειται αναμφίβολα για μια αριστουργηματική απόδοση του έργου που δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως  το μεγάλο στοίχημα  για την ομάδα και τον σκηνοθέτη της Παρασκευά Παπαπετρόπουλο .

Το κατάμεστο θέατρο Απόλλων στη κυριολεξία σείστηκε τη βραδιά της πρεμιέρας στις 14 Απρίλη, από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού και από το γέλιο που σκόρπισε η  «Κολόμπ» στη διάρκεια της παράστασης. Στις πρώτες θέσεις μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους  Χρήστος Κωνσταντόπουλος που απόλαυσαν την παράσταση.

Οι εναλλαγές του έργου κρατούν κάθε βράδυ το κοινό σε εγρήγορση και έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μέσα από αριστουργηματική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες ένα κείμενο μεγάλων διαστάσεων  στην αυθεντική του μορφή.

Η εξαιρετική  καινοτομία  με τους μυσταγωγικούς και ατμοσφαιρικούς, ρομποτικούς φωτισμούς, που έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε σκηνές ντυμένες με απίστευτες μουσικές , επιβλητικές και μέσα σε ένα αυθεντικό σκηνικό του 1920 με έπιπλα και φωτιστικά από το Lila’s House of Art and Collectibles,εξυπηρετούν το έργο τονίζοντας με αξιέπαινη ισορροπία τα σημεία της ανατροπής και της έντονης συναισθηματικής κορύφωσης.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο δοσμένο με πολύ αγάπη και άριστη γνώση και τεχνική, ένας συνδυασμός που δεν αφήνει  καμιά αμφιβολία για το  ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της ομάδας που μετρά 15 χρόνια επιτυχιών.

Οι ερμηνείες που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε είναι συγκλονιστικές  στο σύνολό τους, με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να παλεύουν πάνω στη σκηνή μέσα από συναισθήματα έντονα και αλλάζοντας ταυτόχρονα κοστούμια και διάθεση, ο τρόπος που αυτό μεταδίδεται στο κοινό είναι ακριβώς αυτό που εννοούμε όταν θέλουμε να περιγράψουμε τη μαγεία του θεάτρου.

Για ακόμα μια χρονιά η πόλη του Πύργου στήριξε με σημαντικές χορηγίες την παραγωγή του Δούρειου Ίππου, ενώ το Δημόσιο ΙΕΚ έχει αναλάβει το μακιγιάζ  του θιάσου ,αφού πρώτα έχει μελετηθεί προσεκτικά η δεκαετία του 1920 στην οποία διαδραματίζεται το έργο,  προκειμένου  να αποδοθεί πιστά το μακιγιάζ που χρησιμοποιείται στην παράσταση.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως κάθε βράδυ το σκηνικό χάρη στην κ. Μπέγκυ Αντωνακοπούλου –διακοσμήτρια, γεμίζει με πραγματικά άνθη κήπου,  δεμένα μεταξύ τους  αριστοτεχνικά.

«ΚΟΛΟΜΠ» λοιπόν είναι τα όνομα μιας Αγίας……. μα φτιάχτηκε αποκλειστικά από τον Δούρειο Ίππο για σας!

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και της 6 Μάη εκτός Δευτέρας , Τρίτης και Τετάρτης. Μη το χάσετε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος