FOLLOW US: facebook twitter

Ο θάνατος έστησε καρτέρι…: 15 νεκρούς και 17 τραυματίες άφησε πίσω της η φονική θεομηνία στη Δυτική Αττική

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εθνικό πένθος για τη χώρα κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Δύο Ηλείοι μεταξύ των θυμάτων και αγνοουμένων

Συγκλονίζει η τραγωδία χωρίς τέλος στην Δυτική Αττική από την φονική θεομηνία με τον αριθμό των θυμάτων ολοένα και να ανεβαίνει και κανείς δεν ξέρει πώς θα μας βρει το ξημέρωμα. Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές εξελίσσεται σε εφιάλτη καθώς λέγεται πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι πλέον 15, 10 άνδρες και 5 γυναίκες, ενώ  αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχουν επίσης 17 τραυματίες.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι σε σπίτια και αυλές στην Μάνδρα. Οι 4 από αυτούς βρέθηκαν σε αυλές σπιτιών αφού είχαν παρασυρθεί από τα νερά και βρέθηκαν σφηνωμένοι σε κάγκελα. Δυο ανασύρθηκαν νεκροί από την θάλασσα σε Ελευσίνα και στα ΕΛΠΕ.  Οι σοροί στην θαλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Νεκροί είναι επίσης ένας κυνηγός που κατάγεται από την Βρίνα της Ηλείας, ο αδελφός του αγνοείται και ένας οδηγός φορτηγού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε χθες σε διάγγελμά του Εθνικό πένθος για τα θύματα των πλημμυρών ανακοινώνοντας άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, απελπισμένοι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να διασωθούν είχαν ανέβει σε ταράτσες σπιτιών ακόμα και πάνω σε φορτηγά,  δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους.

Άνθρωποι πνίγηκαν όπως προαναφέραμε ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, ενώ εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας το οποίο εγκλωβίστηκε λόγω των πλημμυρών στο ύψος του Θριασίου με 13 επιβάτες που διασώθηκαν χάρις  στη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση.

Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Νεκρός ο 54χρονος Χαράλαμπος Δημητρόπουλος-Αγνοείται ο αδελφός του Δημήτρης

Τραγωδία για δύο αδέλφια από τη Βρίνα που είχαν πάει για κυνήγι στην Μάνδρα!

Δύο αδέρφια από την Ηλεία βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα χθες το πρωί στο ξέσπασμα της φονικής κακοκαιρίας. Ο ένας βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος έως χθες το βράδυ αγνοούνταν.

Νεκρός είναι ο 54χρονος Χαράλαμπος Δημητρόπουλος και αγνοούμενος ο 58χρονος Δημήτρης Δημητρόπουλος, από τη Βρίνα του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Ο 54χρονος εργαζόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και ο 58χρονος ήταν συνταξιούχος Διευθυντής της ΕΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια πήγαιναν τακτικά για κυνήγι μαζί σε περιοχή κοντά σε μοναστήρι στην Μάνδρα Αττικής. Με βάση τις ίδιες πηγές την ώρα που ξέσπασε η κακοκαιρία τα δύο αδέρφια κυνηγούσαν. Εκτιμάται πως μεγάλος όγκος νερού που παρέσυρε στο πέρασμά του και βράχια, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει.

Ο 54χρονος Χαράλαμπος Δημητρόπουλος βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που εκτιμάται πως κυνηγούσαν πάνω σε ένα ελαιόδεντρο, με παραμορφωμένα από τα χτυπήματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος δεν είχε εντοπιστεί, αγνοείται αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των αρχών. Έως αργά βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Καντίνες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η τραγική αυτή είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο χωριό, όπου τα δύο αδέρφια ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Ο πατέρας τους ζει ακόμα στο χωριό και τον επισκέπτονταν αρκετά συχνά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος