FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης στο Athens Photo Festival 2017

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ένας νέος καλλιτέχνης από τον Πύργο, ο φωτογράφος Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης, συμμετέχει με έργα του στην επετειακή διοργάνωση του Athens Photo Festival 2017, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Tετάρτη 14 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Με 85 καλλιτέχνες από 30 χώρες, σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, η έκθεση τοποθετεί την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Ο Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης συμμετέχει στην ετήσια έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι, που επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή δημιουργών ηλικίας 18-35 ετών.

Η ενότητα αυτή πλαισιώνει, μαζί με το Photobook, το κεντρικό πρόγραμμα του φετινού Athens Photo Festival, το οποίο διασταυρώνει έργα σύγχρονων δημιουργών, ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό, κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Στο project που παρουσιάζει στην έκθεση με τίτλο Tower, ο Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης διαλέγεται με τον «μαγικό ρεαλισμό» του Γκ. Γκ. Μάρκες, σημειώνοντας στον κατάλογο της έκθεσης τα εξής:

«Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λογοτεχνικού ρεύματος του «μαγικού ρεαλισμού», στα περισσότερα διηγήματα του δημιουργεί ως τόπο αφήγησης ένα φανταστικό χωριό, το Μακόντο.

Ένας τόπος υπαρξιακής εμμένειας, όπου οι άνθρωποι αναστατώνονται από τις μνήμες και τα φυσικά στοιχεία, η θάλασσα ξεχύνεται με όλους τους δυνατούς τρόπους κατακλύζοντας τους ήρωες με πόθους, αναμνήσεις, καβούρια, υπενθυμίζοντας τον επικείμενο θάνατο του κάθε όντος.

Ο Πύργος για μένα αποτελεί ένα αντίστοιχο σκηνικό υπόβαθρο, ένας τόπος διαιρεμένος μόνιμα ανάμεσα στην αναλλοίωτη πραγματικότητα της Ελληνικής επαρχίας και των παιδικών βιωμάτων που αλλοιώνουν την πραγματικότητα διεκδικώντας έναν δικό τους μαγικό-ονειρώδη χώρο.

«Τα πράγματα έχουν τη δική τους ζωή», διαλαλούσε ο τσιγγάνος με τραχιά προφορά, «φτάνει μόνο να ξυπνήσεις την ψυχή τους».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Τετάρτη: 11:00-21:00, Πέμπτη: 10:00-23:00, Παρασκευή-Κυριακή: 11:00-21:00


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος