FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμος Ζαχάρως για τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή: «Δεν οφείλονται στις φωτιές αλλά στην ανεύθυνη συμπεριφορά ιδιοκτητών γης»

Ημερομηνία: 07-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Σχετικά με τις τελευταίες καταστροφές στον Δήμο Ζαχάρως, η δημοτική αρχή δίνει την δική της εξήγηση για τα αίτια, τονίζοντας ότι δεν οφείλονται στις φωτιές. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του δήμου Ζαχάρως αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τις τελευταίες καταστροφές στο δήμο μας από την  καταρρακτώδη βροχόπτωση, κάνουμε για ακόμα μια φορά γνωστό ότι οι καταστροφές αυτές δεν οφείλονται στις μεγάλες φωτιές του 2007, αλλά στην ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιον ιδιοκτητών γης και ελαιώνων.

Μετά την κατάργηση της Υπηρεσίας της Αγροφυλακής, κάποιοι ανεύθυνοι συμπολίτες μας, όχι απλά δεν διάνοιξαν τα αυλάκια και τα ιδιωτικά γρανιά, τα οποία διέρχονται  πολλά χρόνια από τα συγκεκριμένα σημεία απορροής και διεξόδου του νερού, αλλά προέβησαν σε αυθαίρετες επιχωματώσεις για την κάλυψη με νέες καλλιέργειες.

Επίσης η  αυθαίρετη κοπή καλαμιών και πάσης φύσεως κλαδιών και δέντρων και η εναπόθεση τους σε σημεία τέτοια ώστε φράζουν τους χειμάρρους. Τα αποτελέσματα αυτά τα ζήσαμε και τα ζούμε.

Η αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών, και οι ανεύθυνες παρεμβάσεις ορισμένων οδηγούν σε δυσμενείς καταστροφές το σύνολο των συμπολιτών μας.

Η επανίδρυση της Αγροφυλακής αποτελεί επιτακτική ανάγκη αλλά και η ατομική ευθύνη του καθενός, θα πρέπει να αποτελεί το δεδομένο και όχι το ζητούμενο.

Καλούμε για πολλοστή φορά για τον άμεσο καθαρισμό και διάνοιξη των αυλάκων και των γρανών, διότι η Φύση εκδικείται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος