FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιώργος Γραμματικάκης στα Λεχαινά: Ο κορυφαίος φυσικός σε εκδήλωση στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:

Τον διακεκριμένο καθηγητή Φυσικής Γιώργο Γραμματικάκη φιλοξενούν η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στα Λεχαινά, το Σάββατο στις  8 το βράδυ. Θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Σινέ Άστρον, με θέμα “Δημιουργία του Σύμπαντος και το αρχέγονο φως”. Για το σκοπό αυτό οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου.

Το μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα Διονύσης Κράγκαρης, τόνισε πως “ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι μια σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης επιστημονικής και πνευματικής κοινότητας της Ελλάδας. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμμετέχει ενεργά στην επιστημονική ζωή και πέραν του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε συμμετάσχει στην οργάνωση του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι συνεργάτης στο πείραμα Cern και το πρόγραμμα “Νέστωρ” της Πύλου και είναι γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εκπομπές στην ΕΡΤ. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αναμένεται να την παρακολουθήσει πολύς κόσμος.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος απο την πλευρά του σχολίασε πως “… είναι απο τους μεγαλύτερους φυσικούς παγκοσμίως και είναι μεγάλη τιμή που έρχεται εδώ στο δήμο μας. Έχει εκδώσει πάρα πολλά επιστημονικά βιβλία και αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του.

Κάλεσμα από τον δήμαρχο στον κόσμο

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ  απευθύνει πρόσκληση προς τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση και σημειώνει πως “ο Γιωργος Γραμματικακης είναι ενας   από τους μεγαλύτερους  σύγχρονους επιστήμονες με μεγάλες  διακρίσεις , δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά θετικών επιστημών , ειδικός στην κοσμολογία, πρωην  πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κρήτης  και ευρωβουλευτής από το 2014

Είναι τιμή μας που έρχεται στο Δήμο μας και εμείς ανταποκρινόμενοι στην πρόταση  της πολιτιστικής ομάδας ΦΡΑΓΜΑ πουν οργανώνει την εκδήλωση , στηρίζουμε την προσπάθεια και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει την πολύ ποιοτική αυτή εκδήλωση”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος