FOLLOW US: facebook twitter

Ο Αντώνης Βαγγόπουλος δεν είναι πια μαζί μας…

Ημερομηνία: 13-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τον πρόδωσε η καρδιά του στα 51 του χρόνια- Σοκ στην τοπική κοινωνία του Πύργου

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στην τοπική κοινωνία του Πύργου πως έφυγε τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά ο πρώην αντιδήμαρχος Αντώνης Βαγγόπουλος. Σε ηλικία 51 ετών υπέστη χθες το απόγευμα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αφήνοντας πίσω του, τη σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά του. Ο Αντώνης, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στο κτήμα του στο Καταράχι, προετοιμάζοντας το σπίτι του για το καλοκαίρι. Η σύζυγός του Φωτεινή και η κόρη του ήταν δίπλα του όταν τη στιγμή των εργασιών αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πύργου. Οι διασώστες στη διάρκεια της διαδρομής κατάφεραν να τον επαναφέρουν δύο φορές, ειδοποίησαν να περιμένουν γιατροί στην ανάνηψη, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Αντώνη. Έφτασε στο νοσοκομείο και δεν τα κατάφερε.

Η τραγική είδηση που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, αντιδήμαρχοι, φίλοι και συνεργάτες, ο επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Γιάννης Αργυρόπουλος  για να στηρίξουν την οικογένεια και τον αδερφό του, ενώ στα ΤΕΠ καρδιολόγος ήταν ο Τάκης Αντωνακόπουλος. Στο Νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, οι πάντες ήταν συντετριμμένοι!

Ποιος ήταν ο Αντώνης Βαγγόπουλος

Ο Αντώνης Βαγγόπουλος ήταν πολιτικός μηχανικός και είχε ασχοληθεί από πολύ νωρίς με τα κοινά της πόλης και τον αθλητισμό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής έχοντας φορέσει τη φανέλα της ΠΑΕ Πύργος, της Θύελλας Πύργου, του Εθνικού Πύργου και του Ολυμπιακού Μυρτιάς σε νεαρή ηλικία. Το 1994 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε ηλικία 27 ετών με την παράταξη του Γαβρίλη Λιατσή, στην πρώτη του κάθοδο στον στίβο της Αυτοδιοίκησης. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που ο κ. Λιατσής πίστεψε και στηρίχθηκε σε αυτόν. Έτσι όταν εξελέγη δήμαρχος για πρώτη φορά το 1998 και εξελέγη και ο Αντώνης,  του ανέθεσε το νευραλγικό πόστο των Τεχνικών Υπηρεσιών. Θέση που κράτησε και στη δεύτερη θητεία έως το 2006, συνδέοντας το όνομά του με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης και των πεζοδρόμων. Παρέμεινε στην παράταξη από τα πιο δυναμικά στελέχη και δημοτικός σύμβουλος ως το 2010. Στις εκλογές εκείνες «κατέβηκε» υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Παπαναστασίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ακολούθησε τον επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του Γιάννη Αργυρόπουλο. Αργότερα χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις τους, αποχώρησε από την παράταξη, αποδεχόμενος την πρόταση του Γαβρίλη Λιατσή για την θέση του προέδρου στην Δημοτική Επιχείρηση ΑΕ ΟΤΑ.

Η κηδεία του Αντώνη θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος