FOLLOW US: facebook twitter

Ο Άτλας του Συλλέκτη στο Μουσείο Μπενάκη: O Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην έκθεση Αγαθόφρων που υλοποιείται με την συνδρομή της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο  Υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης   Αγαθόφρων / Ο Άτλας του Συλλέκτη, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη υπό την αιγίδα  του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και τη συνδρομή της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας.

Ο Ηλείος Υφυπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει το πραγματικό αφηγηματικό μέγεθος μιας βιβλιοθήκης, άτλαντα της μνήμης που ταξιδεύει ανάμεσά μας.
Τα βιβλία γίνονται μάρτυρες του ταξιδιού αυτού και συνδέουν την αστική καθημερινότητα στην Αθήνα με τον πραγματικό χώρο της συλλογής στην Ανδρίτσαινα, ενός αληθινού θησαυρού  στα βουνά της Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης εξήρε το έργο που επιτελεί το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης και  ιδιαίτερα του προέδρου του Συμβουλίου Γιώργου Βλασόπουλου.

Τόνισε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία διετία έχει αυξήσει  σημαντικά την χρηματοδότηση προς την βιβλιοθήκη και εντός των ήμερών θα δοθεί και έκτακτη χρηματοδότηση  5.000.

Ο Γιώργος Βλασόπουλος,  από την πλευρά του, ευχαρίστησε  τον Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράσταση του και την βοήθεια που κάθε φορά παρέχει για την επίλυση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων της Βιβλιοθήκης .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος