FOLLOW US: facebook twitter

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ημερομηνία: 17-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Ανοιχτό Γήπεδο

«Έβρεξε» πάλι γκολ κατά την 27η αγωνιστική. Είκοσι επτά γκολ μπήκαν, παρότι έξι ομάδες δεν είδαν δίχτυα. Άρκεσαν όμως τα οχτώ γκολ της Νίκης. Η «αρχόντισσα» του κάμπου φιλοδώρησε με 8 γκολ το άμοιρο Χειμαδιό, με τον Γεωργιόπουλο να μην σκοράρει! Απορίας άξιο πως έγινε αυτό, αφού ο επίλεκτος παίκτης έχει ως τώρα 17 γκολ.

*Είπαμε πως δύσκολα θα έρθει το διπλό. Προβλέψαμε δύο και ήρθαν. Το ένα δύσκολα ο πρωτοπόρος Πανηλειακός, το άλλο ο Α.Ο. Ξενοφών στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

*Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο ιστορικός Κένταυρος Μαγούλας. Με ανατροπή από 0-2 σε 4-2, υπό βροχή στην περιοχή της Ωλένης από το πρώτο λεπτό. Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο β΄ ημίχρονο, αφού στο 45΄ η «Προο» έμεινε με δέκα, όταν ο ρέφερι Παυλόπουλος απέβαλε το Ζήση Βαλογιάννη για εξύβριση! Η «Προο» με δέκα παίκτες δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς έπαιξε ελλιπής και ήρθε στο Καράτουλα με 13 παίκτες και το βασικό γκολκίπερ Σταθόπουλο στον πάγκο. Ήρωας ο γκολκίπερ Μικελόπουλος που έπιασε τα άπιαστα!

*Στο 91΄ αποφεύχθηκε το έμφραγμα στο Λαντζόι. Τότε ο Ενιπέας πέτυχε το δεύτερο γκολ επί του Αίαντα που κατέβηκε με έντεκα παίκτες και πάλεψε το παιχνίδι. Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής στο μεγαλείο του.

 «Έφτυσε» αίμα για να νικήσει

Ο Πανηλειακός πέρασε και από τον Αμπελόκαμπο στην ξέφρενη πορεία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά δυσκολεύτηκε αφάνταστα να βρει δίχτυα απέναντι σε μια μαζική καλά οργανωμένη άμυνα. Αναγκάστηκε ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλος, από το πρώτο ημίωρο με εσωτερικές αλλαγές να διορθώσει τα πράγματα. Έκανε πρώτη αλλαγή αναγκαστική στο 37΄, όταν τραυματίστηκε ο Μπουρνέλης. Πέρασε μπακ τον 19χρονο Μιχάλη Παπαπέτρου και πέρασε στα χαφ το Νιφορόπουλο.

*Στριμωγμένος στο στενό γήπεδο ο Πανηλειακός δεν μπορούσε να αναπτύξει παιχνίδι. Προσπαθούσε με γιόμες που απεκρούοντο εύκολα από τους καλούς αμυντικούς του Εθνικού. Το α΄ μέρος πέρασε με τον Πανηλειακό να έχει μόνον δύο τελικές!

*Στην επανάληψη ο Σωτηρόπουλος πέρασε κεντρικός μπακ με τον Τσουκαλά. Έφυγε ο Παναγιωτόπουλος (πρώτη φορά φέτος αλλαγή) και πέρασε αριστερό μπακ τον επίσης 19χρονο Νίκο Γκουβέρο, που στάθηκε πολύ καλά. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ. Ασφυκτικά. Το γκολ ήρθε στο 78΄. Η πλαγιοκόπηση του Παπαπέτρου ήταν έξοχη. Το γκολ έκανε ο Χατζηστάμου που μπήκε στο 65΄ στη θέση του Σκοζάι.

*Ήταν η 25η φετινή νίκη. MVP του αγώνα ο Παπαπέτρου. Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Βουργουντζής, Αντ. Σακελλαρίου, Χατζηαράπης και Γιαννακόπουλος.Εκτός αποστολής ο Φώτης Παναγόπουλος, λόγω τραυματισμού στο προηγούμενο παιχνίδι.

*Επόμενο ματς στο «Μαρακανά» με τον Ενιπέα.

 Ο Ξενοφών πήρε ρεβάνς

Τη νίκη της 27ης αγωνιστικής πέτυχε ο Α.Ο. Ξενοφών στη Ν.Μανολάδα επί της Δόξας 1-0, με γκολ του εξαιρετικού αμυντικού Κυριάκου Αναμουρλίδη, ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος και πέτυχε το τρίτο φετινό του γκολ. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου βελτίωσε τη βαθμολογική της θέση και κάνοντας ακόμη μια νίκη την Κυριακή με τον Αίαντα θα πλησιάσει στη δεύτερη θέση που είναι και ο στόχος της. Να σημειώσουμε πως ο Α.Ο. Ξενοφών πήρε ρεβάνς της ήττας στον πρώτο γύρο (0-2) και ετοιμάζεται για τον τελικό Κυπέλλου.

Αυστηρά μέτρα, αιχμές κατά της στήλης

Κι αυτή τη φορά στο χώρο του ξενοδοχείου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», όπου έγινε η ετήσια Τακτική Συνέλευση της ΕΠΣ (για δεύτερη φορά τακτική!), τα μέτρα ήταν αυστηρά και η Dedalos Security είχε αναλάβει την είσοδο. Προβληματιστήκαμε μαζί με τον αναπληρωματικό (τον Ανδρέα Γιαννακόπουλο), διότι η πρόσκληση δεν ανέφερε κάτι σχετικό με αστυνομική ταυτότητα. Ευτυχώς τα παιδιά έδειξαν κατανόηση και περάσαμε…

*Η κατάσταση των αντιπροσώπων αυτή τη φορά, για το φόβο των Ιουδαίων, ήταν αναρτημένη ακριβώς πίσω από το τραπέζι της διοίκησης, ώστε κανένας να μη μπορεί να λάβει γνώση.

* Ούτε και αυτή τη φορά υπήρχε νερό. Τα μέτρα λιτότητας συνεχίστηκαν και σε αυτή τη Συνέλευση. Ακριβή μας Ένωση!

*Να διευκρινίσουμε εδώ, πως πέραν της αθλητικογραφικής ιδιότητας, ήμαστε αντιπρόσωποι του σωματείου μας με Γραμματέα, τον Ανδρέα Γιαννακόπουλο. Όμως, δεν χρησιμοποιήσαμε την πρώτη ιδιότητα και το διευκρίνισα στον πρόεδρο, Άρη, που άφηνε αιχμές για όσα κατά καιρούς αναφέρουμε στη στήλη.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος