FOLLOW US: facebook twitter

Οργανώνονται οι παραγωγοί της σταφίδας – Κάλεσμα από Βαλιανάτο στην Μαγούλα

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

katastrofes-vroxi2-stafida4

Η ώρα της συσπείρωσης και της οργάνωσης των σταφιδοπαραγωγών φαίνεται πως έφτασε. Μετά το τέλος της συγκομιδής του προϊόντος και ενώ μετράνε δεκάδες πληγές από την κακοκαιρία οι παραγωγοί της σταφίδας καλούνται να αποφασίσουν για την δημιουργία ομάδας παραγωγών που θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στη διαχείριση του «χρυσού» που παράγουν, όσο και σε θέματα επιδοτήσεων επ’ ωφελεία τους.

vallianatos

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο οι σταφιδοπαραγωγοί καλούνται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου να βρεθούν στις 7 το απόγευμα στη Μαγούλα για να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν τους ίδιους και αφορούν το μέλλον τους, την ώρα που το προϊόν έχει ενταχθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Όπως σχολίασε ο κ. Βαλιανάτος «καλούνται οι σταφιδοπαραγωγοί να λάβουν μια κοινή απόφαση για την τύχη της Κορινθιακής σταφίδας και την ένταξή τους σε μια οργανωμένη ομάδα, που θα μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα που αφορούν την παραγωγή με μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερες προοπτικές. Δεν πρέπει οι παραγωγοί να είναι όλοι οργανωμένοι, γιατί οι έμποροι να αγοράζουν το προϊόν από μεμονωμένους παραγωγούς σε άλλες τιμές; Γιατί να μην επωφελούνται από τα επιδοτούμενα προγράμματα και τις όποιες άλλες παροχές μπορεί να προσφέρει μια ομάδα παραγωγών;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαλιανάτος που πιστεύει πως μπορεί η σταφίδα να δώσει πολλά περισσότερα στον παραγωγό από τη στιγμή που θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση μέσα από τη λειτουργία μιας ομάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος