FOLLOW US: facebook twitter

Οργή λαού… φωνή Θεού

Ημερομηνία: 14-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pelopio-mhtropolh1

 

Υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων ο  Μητροπολίτης Ηλείας ακύρωσε την παραχώρηση του Γηροκομείου Πελοπίου για την δημιουργία  hot spot

Συνάντηση χθες του κ.κ Γερμανού στην Επισκοπή με φορείς της Ολυμπίας

Οι μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων του Πελοπίου, τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στη γενική συνέλευση και η κοινή γραμμή που κράτησαν μαζί με το δήμο Αρχ. Ολυμπίας, φαίνεται πως οδήγησαν στην αλλαγή πλεύσης του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, σχετικά με την παραχώρηση του γηροκομείου Πελοπίου ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Χθες το πρωί τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε για να διαχειριστεί το θέμα, αλλά και αρκετοί κάτοικοι του Πελοπίου, βρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Η επιτροπή συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ήπια έξω από Επισκοπείο, αναρτώντας και σχετικό πανό. Ωστόσο μέλη της επιτροπής απέδωσαν το θέμα σε παρεξήγηση και κακή ενημέρωση…

pelopio-mhtropolh5

Στη συνάντηση που διήρκησε πάνω από μια ώρα οι φορείς της Ολυμπίας εξήγησαν στον Μητροπολίτη τις αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και την προοπτική που υπάρχει στην λειτουργία του γηροκομείου ως Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με μέριμνα του δήμου.

pelopio-mhtropolh2

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς τόνισε πως «η κουβέντα μας διεξήχθη σε ένα ωραίο επίπεδο, που αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους. Όλα πήγαν καλά, του καταθέσαμε κι εμείς από την πλευρά μας τις σκέψεις που έχει ο δήμος για την αξιοποίηση των κτιρίων του πρώην γηροκομείου. Νομίζω ότι όλα πήγαν μια χαρά. Επανέρχεται στο παλιό συμφωνητικό που είχαμε κάνει ότι θα παραχωρήσει το κτίριο για το σκοπό που το είχαμε, για την δημιουργία του ΚΗΦΗ, μετά τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς, εξηγώντας που ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί, γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα το αντίστοιχο πρόγραμμα και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα – φέτος ίσως – θα υπάρξει. Και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε εμείς. Παύει λοιπόν κάθε θέμα παραχώρησης. Το είπε ξεκάθαρα ο Σεβασμιότατος ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Είμαστε ικανοποιημένοι» ανέφερε ο κ. Κοτζάς, ενώ συμπλήρωσε πως θα εξεταστούν και άλλες προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων όπως η δημιουργία παιδικού σταθμού.

pelopio-mhtropolh

Επαναχορηγείται στο δήμο Ολυμπίας το κτίριο

 Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αηδόνης ανέφερε από την πλευρά του πως η επιτροπή εργάστηκε πάνω στο θέμα τις τελευταίες ημέρες με σοβαρότητα ώστε να αντιληφθεί η Μητρόπολη ότι τα οικήματα να δοθούν με προτεραιότητα για αδήριτες κοινωνικές ανάγκες του δήμου και μετά για οτιδήποτε άλλο. «Ο Σεβασμιότατος δεσμεύτηκε με την εξής φράση: Δε θα έρθουν μετανάστες στο Πελόπιο. Όλα τα άλλα συζητούνται. Θα επαναχορηγηθεί στον δήμο». Προσωπικά, έβαλα το θέμα, ότι, για να επαναχορηγηθεί, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε ότι το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να προβλεφθεί στη νέα σύμβαση, ότι θα εξαντληθεί χρονικά και δε θα μπορέσει να επιστραφεί οποιαδήποτε στιγμή γιατί τα προγράμματα είναι Ευρωπαϊκά και οφείλεις να επιστρέψεις το ποσό αν και εφόσον δεν έχεις το οίκημα μέχρι τέλους» είπε ο κ. Αηδόνης και συμπλήρωσε πως θα συζητηθεί συνολικά η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

 

pelopio-mhtropolh3

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Στασινόπουλος στάθηκε στη θετική έκβαση του θέματος. «Εμείς σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχαμε κάνει στον κόσμο, είχαμε πει ότι από την επίσκεψη που είχαμε κάνει με τον κ. Δημητρόπουλο ότι όλο αυτό ήταν μόνο μία πρόταση και όχι μία ειλημμένη απόφαση. Άρα αποδεικνύεται πάλι αυτό. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την υπαναχώρηση και εύχομαι τα πράγματα να πάνε όπως πρέπει».

pelopio-mhtropolh4

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άρης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε πως μετά την συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ηλείας, διαφάνηκε πως περισσότερο ένας προβληματισμός υπήρξε για τους μετανάστες και όχι κάποιο ουσιαστικό θέμα μεταφοράς τους στο παλαιό γηροκομείο. Σήμερα λύθηκε όποια αμφιβολία ή αμφισβήτηση υπήρχε για το εάν θα έρθουν μετανάστες. Ο Σεβασμιότατος προς τιμήν του κουβέντιασε μαζί μας και ότι είχε κυκλοφορήσει στην ατμόσφαιρα περί μεταναστών και δεσμεύτηκε ότι συνεχίζει να υφίσταται η παραχώρηση μέχρι ότου υλοποιηθεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Θεωρώ ότι απλά υπήρχε μία κακή επικοινωνία και γι αυτό δημιουργήθηκε η ένταση, παρά ένα υπαρκτό πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

pelopio-mhtropolh5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος