FOLLOW US: facebook twitter

«Οπουδήποτε, αρκεί να χωριστούν τα δυο σχολεία»

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:

eidiko_gimnasio1

Επιφυλάξεις από το Σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις» για την μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου

Πρόταση για πρόσθεση λυόμενων αιθουσών στα Βυτινείκα από τον Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης

Με επιφυλάξεις και καχυποψία, έως ότου τουλάχιστον «δουν» το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου να μεταστεγάζεται στα λυόμενα που λειτουργούσε στο παρελθόν το 1ο γυμνάσιο της πόλης, υποδέχτηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις».

papadatos-giannis

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος Γιάννης Παπαδάτος, σαφώς και η απόφαση αυτή τους ικανοποιεί καθώς εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως το Σύλλογο και τους γονείς, είναι να βρεθεί κτίριο για να στεγαστεί ανεξαρτήτως που αυτό θα βρίσκεται. «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει άμεσα η μεταστέγαση. Το που θα είναι δεν μας απασχολεί, στέγη θέλουμε. Οπουδήποτε αρκεί να χωρίσουν τα δυο σχολεία. Εάν και εφόσον υλοποιηθεί θα είμαστε ικανοποιημένοι. Το θέμα είναι λοιπόν, να γίνει…».

Ο κ. Παπαδάτος, ξεκαθάρισε, μεταφέροντας και όλα όσα υποστήριξε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το θέμα, πως οι γονείς δεν ενδιαφέρονται για το αν το σχολείο θα λειτουργήσει στον Πύργο, την Αμαλιάδα ή τα Λεχαινά. «Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας, να βρουν στέγη σε ένα σχολείο στο οποίο θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους. Κάτι το οποίο σήμερα, στα Βυτινείκα δε μπορεί να συμβεί με αποτέλεσμα, κανένα από τα δυο σχολεία που συστεγάζονται να μην μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Ελπίζουμε, αυτή τη φορά η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, να υλοποιηθεί. Διαφορετικά, αν διαπιστώσουμε ότι κωλυσιεργούν στο θέμα της μεταφοράς τότε θα υλοποιήσουμε και την απόφαση μας να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη κατά παντός υπεύθυνου. Είμαστε ικανοποιημένοι λοιπόν, μέχρι αποδείξεως του εναντίον…

dimitrellos-vasilis

«Δεν συμφωνώ, αλλά…»

Αρνητικός όμως εμφανίστηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, εμμένοντας στην αρχική του θέση, με την οποία ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, οι μαθητές να μεταφερθούν από λυόμενα σε λυόμενα. «Το θέμα είναι τόσο μεγάλο, όσο και απλό. Για πιο λόγο θέλουμε να μεταφέρουμε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο; Επειδή στεγάζεται σε λυόμενα και ο χώρος δεν επαρκεί. Άρα που το πάμε; Ξανά σε λυόμενα. Παιδαγωγικά και διοικητικά λοιπόν δεν συμφωνώ.  Από την άλλη, φεύγει από ένα δημόσιο χώρο που βρίσκεται σήμερα και πάει σε έναν ιδιωτικό. Που σημαίνει οικονομική επιβάρυνση για την οποία δεν νομίζω ότι ο Δήμος Πύργου έχει μια τέτοια πολυτέλεια. Με δεδομένη όμως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία σέβομαι, να πάμε από λυόμενα σε λυόμενα, αναρωτιέμαι. Γιατί δεν μεταφέρονται δυο λυόμενες αίθουσες στα Βυτινείκα που υπάρχει χώρος, χωρίς να δημιουργείται οικονομικό κόστος και επιλέγεται η μεταφορά στα συγκεκριμένα λυόμενα;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος