FOLLOW US: facebook twitter

«Οπισθοβαρής ή αντεστραμμένος» ο ενισχυμένος κόφτης είναι εδώ

Ημερομηνία: 27-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

soimple-lagart

Με ζητούμενο την τελική μορφή του ενισχυμένου κόφτη και σταθερή πάντα την αντίσταση του κ. Σόιμπλε σε κάθε συζήτηση περί μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, προσήλθε στο χθεσινό Γιουρογκρουπ η Ελληνική αντιπροσωπεία, σε μια τελική αναμέτρηση με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τη μια πλευρά η πρόταση του κ. Τσακαλώτου για «ενισχυμένο κόφτη» ο οποίος θα ισχύσει τουλάχιστον για ένα χρόνο και μετά το 2018 και ο οποίος θα περιλαμβάνει «υποσχετική» για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων στη περίπτωση της μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Σε αντιστάθμισμα, η διεκδίκηση μιας εξίσου «ενισχυμένης δέσμευσης» από τη πλευρά των δανειστών για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Από την άλλη η πρόταση- ρελάνς του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ για υιοθέτηση ενός σκληρού και «αντεστραμμένου κόφτη»- στη νομοθέτηση δηλαδή εδώ και τώρα των «αναγκαίων μέτρων»- υπό την προϋπόθεση της ακύρωσης εφόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι για τα πλεονάσματα.

Μένει λοιπόν να μάθουμε σήμερα αν επετεύχθη ο «συμβιβασμός» στις δυο εκ διαμέτρου αντίθετες υποτίθεται προτάσεις στο νέο επεισόδιο του συνεχιζόμενου θεάτρου του παραλόγου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η «οπισθοβαρής ή αντεστραμμένος» ο ενισχυμένος κόφτης θα είναι εδώ…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος