FOLLOW US: facebook twitter

Οξύνονται τα πνεύματα για τη λαϊκή της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 22-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

laiki-amaliadas-katalipsi1

Οι μικροπωλητές έκαναν κατάληψη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό που στεγάζει και τις υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας

Σε κατάληψη στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες δήμου και το Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, προχώρησαν χθες τα μέλη των σωματείων μικροπωλητών λαϊκών αγορών στην Αμαλιάδα. Η διαμάχη που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την λαϊκή αγορά της πόλης, έχει διχάσει και ένα σημαντικό ποσοστό των μικροπωλητών διαμαρτύρονται τόσο για τον τρόπο χορήγησης των αδειών, όσο επίσης για τα στέγαστρα που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στο χώρο αλλά και για τα τέλη που πληρώνουν εδώ και χρόνια. Οι μικροπωλητές δια των εκπροσώπων τους, έχουν προειδοποιήσει πως θα κινηθούν νομικά για το θέμα, ενώ ζητούν την παραίτηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Νώντα Παναγιωτόπουλου, τον οποίο κατηγορούν ευθέως πως διέλυσε τη λαϊκή αγορά και πως εμπαίζει τους ανθρώπους του μεροκάματου, με συνέπεια την απώλεια εισοδήματος σε δύσκολες εποχές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Η Αναγέννηση» Χρήστος Παναγόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως «… η λαϊκή αγορά ανήκει στο λαό. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει δημοκρατικά και όχι αυταρχικά και επικίνδυνα. Ο χώρος που σχεδίασε είναι χώρος για πάρκινγκ γηπέδου. Στον χώρο αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί εύρυθμα η λαϊκή αγορά. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε διάλογο και μας πιέζουν να πάμε και να πάρουμε τις θέσεις μέσα στη λαϊκή αγορά. Δεν θέλουν διάλογο, αλλά την καταπίεση, την αναρχία, την υποβάθμιση της λαϊκής αγοράς. Εμείς αντιστεκόμαστε και ζητάμε από το λαό να αντισταθεί στον δίκαιο αγώνα μας για να δικαιωθεί ο θεσμός που λέγεται λαϊκή αγορά. Είμαστε αγρότες και το μόνο που θέλουμε είναι να καλλιεργούμε και να προσφέρουμε την παραγωγή μας στον κόσμο» είπε ο κ. Παναγόπουλος και συνέχισε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα στον δήμαρχο, ότι το χωράφι ανήκει σε αυτόν που το καλλιεργεί και όχι σε αυτόν που το καρπίζετε. Έτσι και η λαϊκή, ανήκει στο λαό. Να βγει και να ακούσει τις γνώμες των πολλών και των ειδικών. Είμαι δημοτικός σύμβουλος, δεν με κάλεσε ποτέ, το μόνο που μου είπε μια φορά που με κάλεσε είναι για να μου πει ότι μπείτε μέσα θέλετε δεν θέλετε. Δεν με κάλεσε ποτέ να πω τη γνώμη μου, δεν με κάλεσε ποτέ να βοηθήσω στην εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής. Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον θεσμό των 100 χρόνων που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και λέγεται λαϊκή αγορά».

laiki-amaliadas-katalipsi2

«Δεν υπάρχει απόφαση για να αλλάξει η δομή της λαϊκής»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Σωματείου «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Στέφανος Τομαρόπουλος, ανέφερε πως «…δεν υπάρχει απόφαση για να αλλάξει η δομή και η λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Εμείς έχουμε κάποιες θέσεις που είναι χρεωμένες επί 17 χρόνια τώρα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση των θέσεων αυτών και τη μετακίνησή τους. Δεν υπάρχει απόφαση για τη μοριοδότηση και τον τρόπο λειτουργία της. Υπάρχει νομολογία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2010, όπου οι υπαίθριες και οι λαϊκές αγορές δεν μπορούν να γίνονται σε στεγασμένο χώρο. Για όλα αυτά ετοιμάζουμε εξώδικη διαμαρτυρία στην οποία θα αναφέρουμε αναλυτικά για πιο λόγο είναι παράνομη αυτή η διαδικασία. Δεν μπορεί να μας χρεώνει ο δήμος Ήλιδας με το ημερήσιο δικαίωμα και να μην ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία. Να μας πουν αν όλα αυτά είναι επέκταση του αθλητικού κέντρου και προορίζεται για πάρκινγκ ή για τη λαϊκή αγορά. Αν δεν είναι για εμάς να εξηγήσουν στο λαό της Αμαλιάδας γιατί τους κορόιδεψαν και αυτούς και εμάς. Εμείς ζητάμε άμεσα την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Νώντα Παναγιωτόπουλου γιατί στη λαϊκή αγορά είμαστε όλοι ίσοι και δεν πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τομαρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος