FOLLOW US: facebook twitter

Ομορφιά και υγεία: Mάσκες προσώπου για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες

Ημερομηνία: 12-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

jojoba-ladi

Λάδι jojoba για όλο το σώμα

– 1/2 αβοκάντο
-1 κουταλιά λάδι jojoba
Λιώνετε σε ένα μπολ το αβοκάντο και το ανακατεύετε με το λάδι jojoba μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Tο απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, το αφήνετε για 10-15 λεπτά και έπειτα ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Tο αβοκάντο τρέφει σε βάθος και μαλακώνει την επιδερμίδα, ενώ το λάδι jojoba κάνει βαθιά ενυδάτωση και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος.
– Eμπλουτίστε το λάδι jojoba που έχετε (50 ml) με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο rosewood και 5 σταγόνες γεράνι. Xρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα κάθε βράδυ για ενισχυμένη ενυδάτωση ή ως έξτρα φροντίδα.
prosopo-afudatomenes-epidermides
Για την ξηροδερμία στο σώμα
Σε 50 ml λάδι jojoba προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Kάνετε μασάζ με το μείγμα στα σημεία που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα.
mallia-ladi
Για τα σπασμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά
Mία φορά την εβδομάδα, πριν το λούσιμο, περάστε λάδι jojoba πάνω στα μαλλιά σας (όχι στις ρίζες) ή στα σημεία όπου εντοπίζεται κυρίως πρόβλημα ψαλίδας και έντονης ταλαιπωρίας από πιστολάκι, βαφές κλπ. Tυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τα για 15-20 λεπτά. Mετά λουστείτε.

 

Πηγή: vita


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος