FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Ελαιόλαδου του Περού στην Ηλεία: Μετά το ελαιόλαδο εξάγουμε και τεχνογνωσία

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Ελαιόλαδου του Περού στη Μονάδα παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου του Κ. Παπαδόπουλου στην Ηλεία

Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει το κεφάλαιο «ελαιόλαδο» στην Ηλεία. Από την ποιότητα, τις διακρίσεις και τις εξαγωγές, περάσαμε στην τεχνογνωσία. Ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Ελαιόλαδου του Περού, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ηλεία και την μονάδα παραγωγής ποιοτικού ελαιόλαδου του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στην Παλαιοβαρβάσαινα. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να μάθουν για την παραγωγή του ποιοτικού ελαιόλαδου και να μεταφέρουν στη χώρα τους την τεχνογνωσία, για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, ξενάγησαν του Περουβιανούς στο χώρο του ελαιοτριβείου, δοκίμασαν ποιοτικά ελαιόλαδα που παράγει η επιχείρηση και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ελαιοπαραγωγή. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του, «… το τελευταίο διάστημα είχαμε αλληλογραφία με τον Εθνικό Οργανισμό Ελαιόλαδου του Περού.

Έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν ελιές για την παραγωγή ελαιόλαδου. Έχουν μια ιστορία από το 1500 και μετά στο Περού και τους ενδιαφέρουν τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα. Είναι τιμή μας που μας εντόπισαν και ήρθαν εδώ για να δουν πως παράγεται ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Τους ξεναγήσαμε, ανταλλάξαμε και κάποια δώρα και είπαμε ενδιαφέροντα πράγματα για τον χώρο του ελαιόλαδου, πως βλέπουν από την πλευρά τους τις προοπτικές και πως εμείς.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πριν ξεκινήσουν να επενδύσουν κάπου, πηγαίνουν στις χώρες όπου υπάρχει τεχνογνωσία, μαθαίνουν και μετά επενδύουν με το σωστό τρόπο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και έτσι πρέπει να λειτουργούμε και εμείς» εξήγησε.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο κεφάλαιο της τεχνογνωσίας που διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην παραγωγή του ποιοτικού ελαιόλαδου, σχολίασε πως «… πρέπει συνέχεια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις τεχνολογικά και επιστημονικά στο χώρο του ελαιόλαδου. Πρέπει να ενημερωνόμαστε πάντα αν θέλουμε να ασχοληθούμε πραγματικά με την ποιότητα του ελαιόλαδου».

«Στόχος η προβολή του ελαιολάδου της περιοχής μας»

Μιλώντας γενικά για την προβολή του προϊόντος επισήμανε ότι «… στόχοι μας είναι να προβάλουμε το ελαιόλαδο της περιοχής μας για την υψηλή διατροφική του αξία. Το γεγονός ότι ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι από το Περού και επέλεξαν τη δική μας περιοχή από όλη την Ελλάδα, για να τους δείξουμε πως παράγουμε ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, είναι πολύ σημαντικό για όλη την περιοχή για να αναδείξουμε το όνομα της Ολυμπίας και για το πολύ ποιοτικό ελαιόλαδο που μπορεί να παράγει»

Από την πλευρά των Περουβιανών ο Αλμπέρτο Χίλις δήλωσε ότι «… είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με την χώρα σας αλλά και με την εγκατάσταση που επισκεφθήκαμε. Είναι όλα εξαιρετικά στο ελαιοτριβείο, καθαρά και πολύ οργανωμένο. Έχετε από τα καλύτερα ελαιόλαδα. Το προϊόν θα έχει πολύ λαμπρό μέλλον. Ευχαριστούμε για την υποδοχή στον τόπο σας και τη φιλοξενία…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος