FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Κίνδυνος να χαθούν χρήματα

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την προσοχή των ελαιοπαραγωγών να τηρηθούν οι διαδικασίες εφιστά η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας:

Την προσοχή των ενδιαφερόμενων ελαιοπαραγωγών για την κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, ώστε να υποβληθεί από τη νεοσύστατη Οµάδα Ελαιολάδου το τριετές πρόγραµµα στην ΕΕ και να επωφεληθούν από τα κοινοτικά προγράµµατα εφιστά η Οµάδα Παραγωγών Αµαλιάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισηµαίνεται χαρακτηριστικά, ο Νοµός Ηλείας θα χάσει τη χρηµατοδότηση προς όφελος της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Οµάδας Παραγωγών, Χρήστος Βαλλιανάτος, επεσήµανε ότι από 1/1/18 αλλάζει ο νόµος για τις Οµάδες Ελαιοπαραγωγών και γίνονται όπως είναι τα οπωροκηπευτικά. Αυτήν τη στιγµή, γίνεται συλλογή των αιτήσεων των ελαιοπαραγωγών από όλο το νοµό και οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να προσκοµίσουν τα ΟΣΔΕ και τα τιµολόγια 2014-2016. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αναγνωριστούν από τη ΔΑΟΚ και να υποβληθεί µετά το τριετές πρόγραµµα ΕΕ. «Αν στον Νοµό Ηλείας δεν προχωρήσει η διαδικασία ως Οµάδα Ελαιοπαραγωγών για να επωφεληθούµε από τα ευρωπαϊκά προγράµµατα, τα χρήµατα θα πάνε στην Κρήτη», τόνισε ο κ. Βαλλιανάτος.

Αξίζει να επισηµάνουµε ότι η ΟΠ έχει καθιερωθεί στα προϊόντα της βιοµηχανικής ντοµάτας και της κορινθιακής σταφίδας, ενώ είναι ήδη αναγνωρισµένη και για το προϊόν του ελαιολάδου. Αριθµεί 274 ελαιοπαραγωγούς-µέλη, ενώ στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθµός, για να αποκτήσει η Οµάδα δυναµική.

Το επόµενο βήµα θα είναι η σύνταξη και υποβολή, από 1/1/2018, νέου τριετούς προγράµµατος, το οποίο θα καταρτιστεί, σύµφωνα µε τις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών, και θα εστιάσει στην προµήθεια εφοδίων. Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα πιστοποίησης ελαιοτριβείων και ελαιοπαραγωγών, αφού η Οµάδα έχει αναγνωριστεί και υλοποιεί το πρόγραµµα AGRO1.

Ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι όλοι οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να δουν µε σοβαρότητα το εγχείρηµα και να πλαισιώσουν την ΟΠ, ώστε µε συντονισµένες προσπάθειες και όλοι µαζί να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο. «Θα υλοποιήσουµε τριετές πρόγραµµα δράσης και, φυσικά, εφόσον επιτύχουµε να είµαστε µία ισχυρή Οµάδα, είναι αυτονόητο ότι θα µπορούµε να κάνουµε παρεµβάσεις και να υλοποιούµε δράσεις και προγράµµατα», ανέφερε, µεταξύ άλλων, ο κ. Βαλλιανάτος.

Πηγή: Ypaithros.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος