FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Επιστήμης και Kαινοτομίας στο Λύκειο Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 20-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Για ένα σχολείο ανοικτό στις προκλήσεις και την κοινωνία»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η  Εβδομάδα «Επιστήμη και Καινοτομία»: «Επιστήμη, είσαι η κόρη του παλιού καιρού..»! («Για ένα σχολείο ανοικτό στις προκλήσεις και την κοινωνία»), που διοργάνωσε το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα Χημείας» 11η Μαρτίου και την «Παγκόσμια ημέρα Ποίησης» 21η Μαρτίου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα πινέλα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά την πετυχημένη πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου και το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 με το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο «Χημείας απόσταγμα», το διαθεματικό workshop «Οι Υδρογονάνθρακες στο χώρο», το εικαστικό εργαστήρι «Ρινίσματα Χημείας» και τις κινηματογραφικές λήψεις για το δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ «Υπάρχει ελπίδα;» το πρόγραμμα της Εβδομάδας Επιστήμης και Καινοτομίας συνεχίστηκε με πολλές άλλες δράσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η δράση «Μια μεγάλη μάζα φωτός ξεπήδησε…» σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων και τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε λεπτομερής παρουσίαση του έργου της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου-Λυκείου, ένα χημικό ηφαίστειο ξεπήδησε από τους μαθητές του Λυκείου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει μαθήματα πυροπροστασίας και να καθοδηγήσει τους δασκάλους και τους καθηγητές για τον τρόπο χρήσης των πυροσβεστήρων.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας πραγματοποιήθηκε η δράση «Η μαγεία της Χημείας: Μαγικά, κατάσκοποι και … άλλα» με την ευθύνη του ΕΚΦΕ Ηλείας, ενώ την  Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Ιλίου για την αποτίμηση του  διαθεματικού workshop «Οι Υδρογονάνθρακες στο χώρο» με Υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Εύη Κοντογούρη και κ. Σταματία Κοτρέτσου. Οι μαθητές των δυο σχολείων αντάλλαξαν τις εντυπώσεις τους από την ομαδοσυνεργατική δράση και δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε μια σειρά διαδικτυακών διαθεματικών μαθημάτων.

Την τελευταία ημέρα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η διαθεματική δράση «Πολικές αρκούδες και χημικά τέρατα» στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (Χημεία, Βιολογία, Ερευνητική Εργασία Α’ Τάξης «Αρωματικά φυτά» και Ερευνητική Εργασία Β’ Τάξης «Ελαιόλαδο») με  Υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Γεωργία Καρβελά και κ. Σταματία Κοτρέτσου.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος του προγράμματος, η συμβολική δενδροφύτευση μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του σχολείου προσφορά του Αντιδημάρχου κ. Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου και  πρόγραμμα συνεχίστηκε με την έκθεση ζωγραφικής «Χημείες και … Αλχημείες στην τέχνη» από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ανδρίτσαινας με Υπεύθυνους δασκάλους τους κ. Νικόλαο Γαλάνη και κ. Βασιλική Συριοπούλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Για το σχολείο που μας αξίζει»

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας η οποία ήταν γεμάτη από γονείς και κατοίκους της περιοχής, με τα μαγικά τρικ των μαθητών του Λυκείου που εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας τη Μαγεία της Χημείας.

Αμέσως μετά, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές πιασμένοι χέρι-χέρι σχηματίζοντας δυο ομόκεντρους φωτεινούς κύκλους αισιοδοξίας  έδωσαν  υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν  «να αγωνίζονται για το σχολείο που τους αρέσει, για το σχολείο που τους αξίζει!». Πολυάριθμα πολύχρωμα μπαλόνια γέμισαν τον καταγάλανο ουρανό της μικρής, ορεινής αλλά πανέμορφης πόλης, όταν οι μαθητές του εσωτερικού κύκλου φώναξαν δυνατά «για το σχολείο που μας αξίζει!».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας και συντονίστρια του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα Πινέλα» Δρ. Σταματία Κοτρέτσου ευχαρίστησε θερμά έναν – έναν όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τους εκπροσώπους της Τ.Α, τους χορηγούς, τα συνεργαζόμενα σχολεία, τους καθηγητές και τους μαθητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος