FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των πρώτων έργων από το Ταμείο Μολυβιάτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε χθες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας η δημοπράτηση των πρώτων έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από τις φωτιές του 2007, γνωστό και ως Ταμείο Μολυβιάτη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση και αποκατάσταση τμημάτων  οδικού δικτύου στις Τ.Κ. ΛΑΓΑΝΑ – ΡΟΔΙΑΣ – ΛΟΥΚΑ – ΑΓΝΑΝΤΩΝ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΘΩΝΑ της Δ.Ε. Πηνείας» προϋπολογισμού 543.060 ευρώ και το έργο «Βελτίωση και αποκατάσταση τμημάτων  οδικού δικτύου της Τ.Κ. ΓΕΡΑΚΙΟΥ και της Δ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Δ.Ε. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 336.850 ευρώ.

Σκοπός των δύο έργων, που αποτελούν τα πρώτα σε μία σειρά από έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, είναι η αποκατάσταση, βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των  υπαρχουσών υποδομών στις δύο περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις  καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

Επίσης, με τις παρεμβάσεις δημιουργούνται οι προϋποθέσεις προκειμένου να παραμείνει ο πληθυσμός στις εν λόγω κοινότητες, με διευκόλυνση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων (κυρίως αγροκτηνοτροφικών), της λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της βελτίωσης της επικοινωνίας με τους υπόλοιπους οικισμούς που απομονώθηκαν λόγω της καταστροφής των υποδομών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται  να γίνουν εργασίες σε τμήματα της αγροτικής οδοποιίας, όπως εκσκαφές, καθαρισμοί καταστρώματος – πρανών και τάφρων, χαλικοστρώσεις,  τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, τεχνικά απορροής όμβριων και άλλες εργασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος