FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε ακόμα μια δημιουργική χρονιά: Εκδήλωση από το «Σχολαρχείον», την Λέσχη Ανάγνωσης Αμαλιάδας και το Εργαστήρι Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια τρυφερή και ενδιαφέρουσα βραδιά για την λήξη των τμημάτων του ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΝ , της Λέσχης Ανάγνωσης Αμαλιάδας και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη για να γιορτάσουν όλη μαζί την λήξη μιας ακόμα δημιουργικής χρονιάς. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα ωραίο οπτικό υλικό από τις δραστηριότητες που έζησαν για 8 όμορφους μήνες καθημερινά στους χώρους της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Ώρες γεμάτες γνώσεις και πληροφορίες, όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες, συντροφικότητα, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολύ διάβασμα, φρέσκες ιδέες και δημιουργικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, που ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο. Ευχή και επιθυμία όλων να συνεχιστεί το πνεύμα των μέχρι τώρα δράσεων και απεύθυναν κάλεσμα στους φίλους της Βιβλιοθήκης να τις εμπλουτίσουν με ιδέες και προτάσεις για περισσότερες δραστηριότητες.

Θερμές και ολόψυχες  ήταν οι ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές που στήριξαν τα προγράμματά τους,  εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, φίλους και συνοδοιπόρους μας, φίλους των φίλων μας, τους εκατοντάδες συμπολίτες μέλη του δανειστικού τμήματος της βιβλιοθήκης αλλά και όλους όσους αγαπούν το βιβλίο.

Στους δυο κύκλους του Σχολαρχείου(2017-2018) δίδαξαν συνολικά 29 εθελοντές-εκπαιδευτές με περισσότερες από 280 ώρες διδασκαλίας ανά κύκλο , ενώ 100 άτομα περίπου συμμετείχαν σε εβδομαδιαία βάση στις δραστηριότητές μας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύθηκε το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, ενώ και αυτή τη χρονιά η συλλογή μας εμπλουτίστηκε με δωρεές βιβλίων που έρχονταν συνεχώς.

Η δυσκολία και η πρόκληση στο Σχολαρχείο, βρίσκεται στο γεγονός ότι τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με μεγάλη διάθεση για γνώση, μια παγιωμένη άποψη για τη ζωή , κριτική σκέψη, ευχέρεια στη διατύπωση ερωτημάτων και έκφραση διαφορετικής γνώμης ενίοτε.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι λύθηκαν αρκετά από τα προβλήματα του λειτουργικού χώρου της βιβλιοθήκης και αυτό έκανε την καθημερινότητα των δραστηριοτήτων μας και των αναγνωστών πρακτικά πιο εύκολη και ανθρώπινη.

Με την αρχή του καλοκαιριού τα προγράμματα τελείωσαν, όμως δεν στερεύει ποτέ η έγνοια και η φροντίδα του Σωματείου και αφορά το σημαντικό πολιτιστικό κομμάτι της πόλης που λέγεται Βιβλιοθήκη. Όπως τονίζουν «Συνεχίζουμε με σεβασμό το δύσκολο έργο των ανθρώπων που εργάστηκαν έξι ολόκληρες δεκαετίες για να την καταστήσουν ως ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος