FOLLOW US: facebook twitter

Οι τουρίστες βρήκαν το δρόμο για τον Πύργο: Παρουσιάστηκε χθες στο Λάτσειο το πλάνο μεταφοράς επιβατών κρουαζιέρας από το Κατάκολο στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:

Δρομολογούνται δύο open bus για την μεταφορά τους και περιήγηση στην πόλη

Πολύ σύντομα σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο χθες το απόγευμα κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, η πόλη του Πύργου θα γίνει προορισμός τουριστών από τις κρουαζιέρες του Κατακόλου. Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε από μια εταιρία που δραστηριοποιείται με 15ετή εμπειρία στην μεταφορά τουριστών με τα ανοιχτού τύπου open bus λεωφορεία της και σε άλλες πόλεις, όπως στην Κέρκυρα, το πλάνο μεταφοράς τουριστών στην πόλη του Πύργου από το Κατάκολο κάθε φορά που θα έχει κρουαζιέρα. Οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρίας που πρώτη έδειξε το ενδιαφέρον της γι αυτόν τον σκοπό κ.κ Κόλλια και Ζερβάκη τόνισαν ότι βρήκαν ενδιαφέρουσα την πρόταση του δημάρχου για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πύργου και επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο που παρουσίασαν συνοπτικά, σύμφωνα με το οποίο θα δρομολογήσουν δύο λεωφορεία τύπου open bus με δυνατότητα μεταφοράς   70-80 τουριστών σε κάθε δρομολόγιο.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα πηγαινοέρχονται 6-7 φορές από το Κατάκολο στον Πύργο, θα κάνουν δύο στάσεις, μια στην Μανωλοπούλου και μια στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς για να μπορούν να κατεβαίνουν οι τουρίστες οι οποίοι θα μπορούν να παραμένουν για αρκετές ώρες στον Πύργο. Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους, θα επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου, το ιστορικό κέντρο της πόλης, τις δύο εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίας Κυριακής καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο θα ονομαστεί Μουσείο Βασίλη Κορκολόπουλου, καθότι φιλοξενεί μεγάλο μέρος της ιδιωτικής λαογραφικής συλλογής του που δώρισε στο δήμο Πύργου. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ηλείας Κ. Γερμανός αποδέχθηκε αίτημα του δημάρχου να παραχωρήσει εντός του ιστορικού κέντρου του Πύργου, παλαιό ακίνητο για να φιλοξενηθεί εκεί το Λαογραφικό Μουσείο. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός του π. Ηλίας Παπαγγελής, προτείνει ένα ακίνητο στην οδό Κολοκοτρώνη, ενώ υπάρχει και άλλη εναλλακτική δυνατότητα. Το εισιτήριο όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας για την μεταφορά των τουριστών από και προς το Κατάκολο θα είναι 15 ευρώ και στόχος είναι όλη την περίοδο να έρθουν στον Πύργο πάνω από 6.000 τουρίστες. Σύντομα θα υπάρξουν και περισσότερες λεπτομέρειες του όλου πρότζεκτ, το οποίο όπως τόνισε ο δήμαρχος θα συζητηθεί και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ οι οποίοι δεν είχαν κληθεί στην χθεσινή σύσκεψη, καθώς στόχος ήταν να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μοναδικός του στόχος είναι να συμβάλλει στην ευημερία των συμπολιτών του έτσι ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη του Πύργου που μπορεί να στηριχθεί στον τουρισμό καθώς δεν έχει και πολλές εναλλακτικές και το να γίνει ο Πύργος τουριστικός προορισμός είναι ένα παλιό του όνειρο που θέλει να γίνει πραγματικότητα. Επισήμανε ακόμα ότι δεν έχιε πρόθεση να λειτουργήσει το μοντέλο αυτό ανταγωνιστικά και εις βάρος της Ολυμπίας, ωστόσο έχει το δικαίωμα και ο Πύργος ως πρωτεύουσα της Ηλείας, να λάβει το δικό του «μερίδιο». Κάλεσε δε όσους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές κλπ θέλουν να βοηθήσουν στον εξωραϊσμό της πόλης και στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου να βοηθήσουν, καθώς το κάθε ευρώ των τουριστών θα κάνει κύκλο στις τσέπες όλων και όχι μόνο εκείνων που έχουν καφέ στην πόλη. Στην συνέχεια το λόγο άρχισαν να παίρνουν οι φορείς, με πρώτο τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδα Βαρουξή που συνεχάρη το δήμαρχο για την πρωτοβουλία του αυτή, τονίζοντας ότι στα πακέτα των εταιρίων κρουαζιέρας θα μπορεί πλέον να προστεθεί και ο Πύργου, ενώ θεώρησε συγκινητική όπως είπε, την προσέλευση στην σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων.

Στην σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν η Ι. Μητρόπολη Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, το ΕΒΕ Ηλείας, το ΤΕΕ, οι υγειονομικοί σύλλογοι της πόλης, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος υδραυλικών, το Πολιτιστικό Κέντρο κ.α, ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και διευθυντές υπηρεσιών του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος