FOLLOW US: facebook twitter

Οι πυροσβέστες δεν ξέχασαν τους πεσόντες συναδέλφους τους

Ημερομηνία: 27-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε βαρύ κλίμα από τα πρόσφατα γεγονότα στο Μάτι Αττικής, τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Αυγούστου, η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τριών εποχικών πυροσβεστών της Π.Υ. Πύργου, που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Αρτέμιδα. Ο Γιάννης Δρακόπουλος, ο Θανάσης Νιάρχος και ο Ανδρέας Τζούμας υπηρετούσαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, σε βάρδια στην περιοχή, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Οι συνάδελφοί τους για άλλη μια φορά δεν τους ξέχασαν και τίμησαν τη μνήμη τους, με την παρουσία τους στο χώρο που χάθηκαν, έξω από το χωριό Αρτέμιδα. Δίπλα τους οι συγγενείς τους με τον πόνο βουβό και τη φωτιά που έκαψε τους δικούς τους ανθρώπους, άσβεστη…

Μετά το τρισάγιο, έγινε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγο Κώστα Κυριακόπουλο, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχο Γιάννη Πετρούτσο, το διοικητή της Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Γιάννη Καραμαλίκη, τον πρόεδρο της ΕΥΠΣ Σωτήρη Παπαηλίου, τον εκπρόσωπο των Συμβασιούχων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Κώστα Ζιάτα και των Εποχικών Πυροσβεστών Ηλείας Διονύση Κοτσώρη.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος δεν προέβησαν σε καμία δήλωση, ενώ ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Σωτήρης Παπαηλίου τόνισε πως “…είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας και συνανθρώπους μας στην τραγωδία του 2007. Μετά τα τραγικά γεγονότα στην Αττική  είναι σαφές ότι οι τραγωδίες έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, οι συναρμόδιοι φορείς θα πρέπει να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα εστιάζοντας στην πρόληψη. Πρέπει όλοι όμως να ζυγίζουμε τα πράγματα και τις στιγμές και να πηγαίνουμε τη σκέψη μας λίγο πιο πέρα. Οι πυροσβέστες ρισκάρουν και δίνουν τη ζωή τους σε μια άνιση καθημερινή μάχη. Αυτούς τιμούμε σήμερα. Όταν τελειώσει ο πόλεμος του καλοκαιριού, θα έρθει ο χειμώνας και η δύσκολη πυροσβεστική καθημερινότητα θα συνεχίζεται, όπως και εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με υπευθυνότητα και αυτοθυσία. Θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών με την ευχή και την ελπίδα αλλά πρωτίστως με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις”.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ανέφερε ότι “… τιμούμε τους νεκρούς μιας  θλιβερής επετείου σε μια περιοχή που κατακάηκε όχι αστικού χαρακτήρα με 63 νεκρούς και με  πολλά χωριά και σπίτια κατεστραμμένα. Είχαμε πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική με πολλούς νεκρούς επίσης. Πρέπει όλοι μας, η Πολιτεία να γίνει πιο αποφασιστική και πιο ρηξικέλευθη και οι πολίτες πιο υπεύθυνοι. Πολλές φωτιές δεν ξεκινάνε από άλλα αίτια παρά μόνο από την ανθρώπινη ευθύνη. Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες ώστε η παραμικρή πυρκαγιά εύκολα να κατασβήνεται. Υποκλινόμαστε στους νεκρούς και του 2007 και τους πρόσφατους και πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας ότι πρέπει να μπουν σε τάξη πολλά τέτοια πράγματα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος