FOLLOW US: facebook twitter

Οι πρώτοι των πρώτων στην Ηλεία…

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Οι αριστούχοι του νομού με τις υψηλότερες βαθμολογίες μιλούν στην «Πρωινή» για την επιτυχία τους

Κατάφεραν να αριστεύσουν, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς.

Με κόπους και αρκετές θυσίες, οι Ηλείοι αριστούχοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, είναι πλέον έτοιμοι, να ανοίξουν τα φτερά τους για να «πετάξουν» εκπληρώνοντας τα όνειρα τους!

Οι πρώτοι των πρώτων της Ηλείας, απ’ όλα τα Λύκεια του Νομού, Γενικά και ΕΠΑΛ, μιλούν σήμερα στην «Πρωινή» για την πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους από την οποία βγήκαν νικητές, μοιράζονται μαζί μας, τις σκέψεις και τα όνειρα τους και «κλείνουν το μάτι», στη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά τους…

Γιάννης Μητσέλος, 1ο ΓΕΛ Πύργου, 19.343 μόρια

«Ήταν μία δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά η οποία απαιτούσε ηρεμία και συγκέντρωση κυρίως κατά την στιγμή των εξετάσεων. Ακόμα δεν έχω επιλέξει τις σχολές που θα δηλώσω στο Μηχανογραφικό μου αλλά πραγματικά νοιώθω δικαιωμένος από το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τα αδέρφια μου που όλο το προηγούμενο διάστημα με στήριξαν αλλά και τους καθηγητές μου τόσο στο σχολείο όσο και του φροντιστηρίου Ορόσημο –Θαλής».

Δημήτρης Λαμπρόπουλος, 2ο ΓΕΛ Πύργου, 19.336 μόρια

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την βαθμολογία μου και πραγματικά ούτε εγώ περίμενα ότι θα τα πάω τόσο καλά. Ακόμα δεν έχω καταλήξει για τις σχολές που θα δηλώσω ως πρώτες στο μηχανογραφικό μου αλλά θεωρώ ότι η βαθμολογία μου θα μου επιτρέψει να επιλέξω αυτό που πραγματικά θέλω. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς μου και τα αδέλφια μου για την στήριξη τους όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως τους καθηγητές κ. Ηλιόπουλο από το «Άνοδος» και την κ. Δαμασκοπούλου από την «Ανάλυση».

Κωνσταντίνα Μενύχτα, 4ο ΓΕΛ Πύργου, 19.145 μόρια

«Αισθάνομαι ικανοποιημένη, πολύ χαρούμενη και φυσικά, ανακουφισμένη! Ο στόχος μου είναι η Ιατρική και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια Άνοδος και Ορόσημο αλλά και  τον Φυσικό, την Χημικό και την Φιλόλογο μου από το 4ο Λύκειο για την βοήθεια και την καθοδήγηση τους. Επίσης, ευχαριστώ και τον καθηγητή μου στα Μαθηματικά για την συμβολή του και φυσικά την οικογένεια μου για την υποστήριξη».

Κατερίνα Λάλη, 2ο ΓΕΛ Πύργου, 19,087 μόρια

«Η προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών νομίζω ότι δικαιώθηκε. Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένη εκ του αποτελέσματος. Σκέφτομαι στο μηχανογραφικό μου να δηλώσω Ιατρική αλλά και Πολυτεχνείο. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα τους κκ. Ηλιόπουλο, Κουτρουμάνο και Βούρτση από το «Άνοδος» και ιδιαίτερα την μητέρα μου που όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησε πολύ και ιδιαίτερα στην έκθεση».

Φωτεινή Γιαννοπούλου, 1ο ΓΕΛ Πύργου, 18.939 μόρια

«Στόχος μου ήταν η Αγγλική Φιλολογία που είναι δεδομένο ότι πιάνω και το ότι έγραψα ένα τόσο υψηλό βαθμό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Υπήρχε άγχος, πίεση, αλλά προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξη και ότι το παν εξαρτάται από τη δική μου προσπάθεια και ότι με τις ίδιες συνθήκες αγωνιζόμαστε όλα τα παιδιά. Και το σημαντικό είναι την τελευταία στιγμή να έχεις καθαρό μυαλό, να είσαι αισιόδοξος, να μην αγχώνεσαι πάνω από το γραπτό και όλα πήγαν καλά τελικά. Δε στερήθηκα τόσο πολύ όσο περίμενα, γιατί αν είσαι συγκεντρωμένος αυτέ τις λίγες ώρες που διαβάζεις, δε χρειάζονται ακραία πράγματα. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου και όλους τους φίλους που βοήθησαν να διατηρήσω αυτή την αισιοδοξία».

Νίκη Παναγιωτίδου, 4ο ΓΕΛ Πύργου, 18.784 μόρια

«Αισθάνομαι ικανοποιημένη για όλα τα μαθήματα εκτός από την έκθεση, στην οποία περίμενα κάτι περισσότερο χωρίς ωστόσο να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αφού τα θέματα ήταν δύσκολα. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν πολύ ξεχωριστή, γιατί είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ πολύ με αυτό που μου αρέσει να κάνω, μου αρέσει να διαβάζω, το βλέπω δηλαδή διαφορετικά. Επίσης έδινα και μαθηματικά, και είμαι ικανοποιημένη από την απόδοση μου. Στοχεύω Ιατρική, αν και ο πρώτος μου στόχος ήταν Στρατιωτική Ιατρική που δεν γνωρίζω ακόμα αν μπορώ να τον πετύχω. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου και με στήριξαν στον αγώνα μου καθώς και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Ορόσημο Θαλής».

Παντελής Καραμάνης, 2ο ΓΕΛ Πύργου, 18.737 μόρια

«Νοιώθω δικαιωμένος από την βαθμολογία την οποία κατάφερα να συγκεντρώσω. Περίμενα λίγο παραπάνω στην Χημεία αλλά η βαθμολογία μου, θεωρώ ότι θα μου επιτρέψει να επιλέξω ανάμεσα στις σχολές που μου αρέσουν. Ακόμα δεν έχω καταλήξει στην σειρά με την οποία θα δηλώσω τις σχολές στο μηχανογραφικό, αλλά είμαι μεταξύ ιατρικής και κτηνιατρικής. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα  τους γονείς μου αλλά και τους καθηγητές τόσο στο σχολείο όσο και του φροντιστηρίου μου αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που επωμίστηκαν το βάρος των Πανελλαδικών. Από κει και πέρα όπου θέλει ο Θεός θα βρεθώ».

Παναγιώτης Μισύρης, 1ο ΓΕΛ Πύργου, 18.418 μόρια

«Οι προσπάθειες όλων των προηγούμενων ετών πιστεύω ότι απέδωσαν, όπως άλλωστε φάνηκε και από την βαθμολογία μου. Αυτή τη στιγμή προσανατολίζομαι σε Ιστορικό, Αρχαιολογικό ή Νομική καθώς είναι αυτά τα οποία μου αρέσουν περισσότερο».

Χαραλαμπία Κρητικού, 3ο ΓΕΛ Πύργου, 18.343 μόρια

«Πάρα την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσα, προσδοκούσα κάτι καλύτερο γιατί στόχος μου ήταν η Ιατρική. Όπως και να έχει όμως, ήταν μια χρονιά δύσκολη και κοπιαστική με πολλές θυσίες. Έχω το χρόνο μπροστά μου να αποφασίσω με ηρεμία τις σχολές που θα δηλώσω στο μηχανογραφικό βάση της βαθμολογίας μου, κινούμενη προς τα ιατρικά επαγγέλματα όπως Οδοντιατρική. Ελπίζω να τα καταφέρω και θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την υποστήριξη της, τους καθηγητές μου για όλη την βοήθεια που μου παρείχαν και τους φίλους μου που ήταν δίπλα μου στο δύσκολο αυτό αγώνα».

Θανάσης Βασιλακόπουλος, 2ο  ΓΕΛ Πύργου 18.299 μόρια

«Χαρούμενος μεν, ήξερα όμως ότι θα μπορούσα να πάω και υψηλότερα στα μόρια. Στην έκθεση και τη βιολογία έπεσα λίγο, γενικά όμως είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος. Τελείωσε μια κοπιαστική χρονιά, καθώς στερήθηκα αρκετά δεδομένου ότι τα φροντιστήρια ήταν πολλές ώρες και μετά έπρεπε να διαβάσεις… Αν συνυπολογίσουμε και το άγχος, ήταν βάσανο ειδικά το πρώτο τετράμηνο. Ο στόχος μου ήταν η Ιατρική, την οποία όμως μάλλον δεν θα πιάσω. Έχω το χρόνο να επιλέξω σχολή οπότε όλα καλά».

Δημήτρης Αλτάνης, 2ο ΓΕΛ Πύργου, 18.271 μόρια

«Ήταν αρκετά δύσκολα φέτος γιατί ουσιαστικά ήταν η πρώτη χρονιά που διάβαζα.  Είμαι αρκετά χαρούμενος και ικανοποιημένος από τη βαθμολογία μου γιατί μου προσφέρει την ευκαιρία να επιλέξω Πολυτεχνείο ή Φυσική. Ευχαριστώ κυρίως τους καθηγητές μου και την οικογένεια μου σαφώς, γιατί τους κούρασα πιστεύω αρκετά, και τους φροντιστές μου που τους κούρασα μέχρι να με πείσουν να κάνω τα σωστά πράγματα αλλά πιστεύω ότι χωρίς αυτούς δε θα έγραφα».

Αμαρίλντο Γκέλη, 1ο ΓΕΛ Πύργου, 18.233 μόρια

«Ήταν μια χρονιά αρκετά ψυχοφθόρα, δεν την περίμενα έτσι, το άκουγα ότι ήταν δύσκολη, και όντως ήταν πολύ ζόρικη. Στερήθηκα διάφορα αλλά στο ενδιάμεσο επειδή είχα κουραστεί έβγαινα να παίρνω λίγο αέρα. Μου αρέσουν πολύ οι φυσικές επιστήμες και κυρίως το Χημικό Μηχανικό, αλλά ήθελα να πιάσω Ιατρική από μικρό παιδί. Αν πέσουν ελάχιστα οι βάσεις μπαίνω στο Χημικό αν και άχτι μου όπως όλα τα παιδιά στην Ελλάδα  είναι η Ιατρική. Είχα όμως μια αποτυχία στη Χημεία, ήμουν με πυρετό την ημέρα της εξέτασης και στα λυόμενα που δίναμε έκανε πολύ ζέστη και αυτό δε με βοήθησε. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να’ χεις το πακέτο «τύχη και γνώσεις». Αν έγραφα καλύτερα στη χημεία θα έπιανα την ιατρική. Θέλω να ευχαριστήσω τον μαθηματικό μου κ. Βρύνα που κάναμε τρομερή δουλειά στα μαθηματικά και όλους τους υπόλοιπους καθηγητές μου που με βοήθησαν. Ευχαριστώ επίσης και τους γονείς μου, ιδιαίτερα τη μαμά μου, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να φτάσω εδώ, αυτοί δούλευαν για να τα καταφέρω».

Γιάννης Τουρής, 3ο ΓΕΛ Πύργου, 17.966 μόρια

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνολική μου βαθμολογία. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το ποια θα είναι η πρώτη σχολή προτίμησης μου αλλά σκέφτομαι το Οικονομικό της Θεσσαλονίκης καθώς σε αυτή τη πόλη σπουδάζει και ο αδερφός μου. Η αλήθεια είναι ότι θα επιλέξω σχολή όχι βάση της δυνατότητας που μου δίνεται για επαγγελματική αποκατάσταση καθώς πιστεύω ότι εάν σου αρέσει πολύ αυτό το οποίο κάνεις τότε και μόνο τότε θα μπορέσεις να πετύχεις στον τομέα σου. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου αλλά και τους καθηγητές τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου μου».

Άλκης Ξένος, ΓΕΛ Ζαχάρως, 17910 μόρια

«Νιώθω ανακουφισμένος που τέλειωσε όλο αυτό .. ήταν πραγματικά μια δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα χρονιά γιατί έμαθα και καλύτερα τον εαυτό μου .. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που ήταν εξαιρετικοί και ιδιαιτέρως την μητέρα μου στο μάθημα της έκθεσης. Δεν ξεχνώ βέβαια και τον πατέρα μου που μου στάθηκε σε κάθε δυσκολία».

Σταύρος Κάλελης, 4ο ΓΕΛ Πύργου, 17.843 μόρια

«Η φετινή, ήταν όπως ήμουν σίγουρος ότι θα είναι, μια από τις πιο δύσκολες φάσεις που θα πέρναγα ποτέ μου. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα μου, αν και είχα λίγο υψηλότερες προσδοκίες. Όπως και να έχει, για να φτάσω εδώ, θυσίασαν πολλά πράγματα. Ώρες γυμναστηρίου, ανάγνωσης βιβλίων και διασκέδασης αντικαταστάθηκαν με ατελείωτες ώρες διαβάσματος. Κατά μέσο όρο, διάβαζα 8 με 9 ώρες ημερησίως, δίχως όμως να μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε. Αντιθέτως, διάβαζα με μουσική (εξαιρώντας το μάθημα της έκθεσης και την αποστήθιση θεωρίας) και ένιωθα μια έντονη ικανοποίηση τόσο επειδή τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός με γέμιζαν και μου ήταν ενδιαφέρον μαθήματα όσο και από το γεγονός ότι γνώριζα ότι στιγμή με στιγμή ερχόμουν πιο κοντά στο στόχο μου. Επίσης, σημαντικό προκειμένου να πετύχεις, είναι και να έχεις, ξέχωρα από την πειθαρχία και την αφοσίωση, ορισμένες στιγμές αυτοεπιβράβευσης προκειμένου να μην νιώθεις ότι πλήττεσαι και ότι δεν αντέχεις άλλο. Για παράδειγμα, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, καθώς και Κυριακή απόγευμα, δεν διάβαζα και είτε έβγαινα έξω όταν δεν ήμουν κουρασμένος είτε ασχολιόμουν με δραστηριότητες που με γέμιζαν γενικότερα. Με αυτό τον τρόπο είχα ενέργεια και διάθεση για να συνεχίσω να διαβάζω στο μέγιστο την υπόλοιπη εβδομάδα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του φροντιστηρίου «Ανάλυση» που με στήριξαν και με βοήθησαν και ήταν γενικότερα άψογοι και επιτέλεσαν σωστά το έργο τους καθώς και τους καθηγητές του 4ου λυκείου, οι οποίοι όχι μόνο παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη και μας έδωσαν ώθηση για να πάμε μπροστά, αλλά κατέβαλαν μια αξιόλογη προσπάθεια, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και συνέβαλλαν αρκετά στον εμπλουτισμό των γνώσεων όλων των μαθητών οι οποίοι σεβάστηκαν και έδωσαν σημασία στο μάθημα τους. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους όσους προσπάθησαν και….καλά μπάνια!».

Αγγελική Καψοκοίλη, 3ο ΓΕΛ Πύργου, 17.835 μόρια

«Ήταν μία απαιτητική χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε και απαιτήθηκαν αρκετές θυσίες. Είμαι από τα παιδιά που δεν έκαναν φροντιστήριο στη Β’ λυκείου κι όμως κατάφερα να πετύχω το στόχο μου κι αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό. Προσανατολίζομαι στο να δηλώσω είτε Ψυχολογία που μου αρέσει περισσότερο είτε Νομική. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την μητέρα μου που με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις, τους φίλους μου και όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μου τη περίοδο αυτή».

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, 2ο ΓΕΛ Πύργου, 17.789 μόρια

«Αισθάνομαι χαρούμενος από το αποτέλεσμα, παρότι από τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων δεν είμαι ικανοποιημένος, διότι δεν δινόταν η ευκαιρία στους καλούς μαθητές να αποδείξουν τις ικανότητες τους. Ωστόσο, προσπάθησα να αναπληρώσω το κενό των Μαθηματικών που έγραψα 15,2, στα άλλα μαθήματα, και τα πήγα καλά. Πλέον, έφυγε ένα μεγάλο μέρος του άγχους. Η σχολή που στοχεύω είναι Πολιτικοί Μηχανικοί, είναι πολύ πιο χαμηλά από τα μόρια που έχω οπότε είμαι ανακουφισμένος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που με καθοδήγησαν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ σε όλους να έχουν μια καλή φοιτητική ζωή και στα παιδιά που δίνουν του χρόνου να έχουν καλό κουράγιο και να ξέρουν ότι θα τα πάνε καλά αν προσπαθήσουν όσο χρειάζεται. Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, ωστόσο έμαθα πολλά πράγματα, ότι χρειάζεται υπομονή για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και τώρα το μόνο που μας μένει είναι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Το πρώτο βήμα έγινε και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Αθανασία Ζεκυριά, 1ο ΓΕΛ Πύργου, 16.969 μόρια

«Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό άγχος κατά την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων και αυτό δεν με βοήθησε ιδιαίτερα. Παρ όλα αυτά είμαι σχετικά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα αν και πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να πάω στο Βιολογικό που ήταν ο αρχικός μου στόχος. Αυτή τη στιγμή προσανατολίζομαι σε σχολές φυσικοχημείας. Θέλω όμως να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την στήριξη τους αλλά και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο «Ανάλυση» για την πολύτιμη βοήθεια τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος