FOLLOW US: facebook twitter

Οι επιτυχίες της Ηλείας – Τρεις ιδιαίτερες πρωτιές

Ημερομηνία: 25-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-katsigianni-vasia

Βάσια Κατσίγιαννη

 Πρώτη στην Ηλεία, 6η στην Ιατρική Πατρών

Αρίστευσε στην Ηλεία, ως η πρώτη των πρώτων, εισήχθη όμως και 6η πανελλαδικά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών! Η Βάσια Κατσίγιαννη, από το 2ο ΓΕΛ Πύργου, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη και με ένα διαρκές χαμόγελο στο πανέμορφο πρόσωπο της. Κατάφερε να αγγίξει το όνειρο της, χωρίς υπερβολικές στερήσεις στη διάρκεια της χρονιάς, με… κάποιες θυσίες, που όμως άξιζαν τον κόπο. Το μέτρο, ήταν για την ίδια η συνταγή της επιτυχίας. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί πέτυχα το στόχο μου που ήταν η Ιατρική Πατρών. Η αλήθεια είναι, ότι έχω ήδη νοικιάσει το φοιτητικό μου διαμέρισμα στην Πάτρα, μιας και η βαθμολογία που είχα συγκεντρώσει μου επέτρεπε να έχω μια σιγουριά για τον τόπο των σπουδών μου. Έτσι, σιγά- σιγά θα μετακομίσω και θα γραφτώ στην σχολή μου. Από δω και πέρα, οι επόμενοι στόχοι μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να πάρω το πτυχίο μου το δυνατόν συντομότερα και να γνωρίσω όσες περισσότερες πτυχές του αντικειμένου μου, συνδυάζοντας τη φοιτητική ζωή με το διάβασμα».

Πως όμως, το χαμογελαστό αυτό κορίτσι, τα κατάφερε; «Διάβαζα με μέτρο και απολάμβανα κάποιες εξόδους και δραστηριότητες που μου προσέφεραν εκτόνωση. Είχα προσπαθήσει να αποβάλω το άγχος και πίστευα στον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου. Το τελευταίο τρίμηνο, το αφιέρωσα αποκλειστικά στις εξετάσεις και αυτό που στερήθηκα περισσότερο ήταν το πιάνο».

Οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο της Υγείας, δεν επηρέασαν όπως είπε την απόφαση της να ακολουθήσει την Ιατρική, δηλώνοντας αποφασισμένη για την επιλογή της. «Είναι αυτό που θέλω να κάνω. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, βρίσκεις τη λύση με κάποιο τρόπο, όσο δύσκολο και αν είναι!».

Όσο για την επιλογή του… εξωτερικού, για τη Βάσια αποτελεί την τελευταία επιλογή καθώς προτιμά να αναζητήσει λύσεις στη χώρα της και μόνο ως «τελευταία διαφυγή» θα σκεφτόταν την επαγγελματική αποκατάσταση σε μια άλλη χώρα…

agaliotis-giannis

Γιάννης Αγαλιώτης, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Πρώτος στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού!

Δεν πρώτευσε μόνο στην Ηλεία αλλά και πανελλαδικά καθώς εισήχθη πρώτος στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ). Ο λόγος για τον Γιάννη Αγαλιώτη από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας που μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Σχόλη Τεχνικών Υπαξιωματικών της Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) που προσδοκούσε, εισήχθη όμως μετά την κατακόρυφη άνοδο των βάσεων, πρώτος από όλη την Ελλάδα, από τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, στη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού. Ο ίδιος δηλώνει, απόλυτα ευχαριστημένος για την επιτυχία του αυτή, δεδομένου ότι τα ΕΠΑΛ προσφέρουν ένα πολύ μικρό ποσοστό για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Ποσοστό, που όπως λέει, μόνο οι μαθητές των ΕΠΑΛ που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε κάποια αντίστοιχη σχολή, μπορούν να καταλάβουν πόσο μικρό είναι αυτό το ποσοστό! «Πλέον, ξεκινώ να σκέφτομαι την ειδικότητα που θα επιλέξω στη σχολή μου που βρίσκεται στα Τρίκαλα. Η χαρά μου είναι μεγάλη, το ίδιο και των γονιών μου που παρά την οικονομική κρίση με στήριξαν και μου προσέφεραν όλα όσα χρειαζόμουν για την προετοιμασία μου αυτή τη δύσκολη χρονιά. Ήταν μια χρονιά όπου έπρεπε να κάνεις κάποιες θυσίες για να εκπληρώσεις τους στόχους που έχεις θέσει. Η μεθοδικότητα, η συνεργασία με τους καθηγητές και με το στενό κύκλο μου, ήταν παράγοντες που βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου μου. Πλέον μπορώ να πω, ότι όλες οι θυσίες μου, ανταμείφθηκαν! Και μια από τις μεγαλύτερες θυσίες, ήταν το να διακόψω τον στίβο που αγαπώ πολύ. Ο στίβος ήταν αυτός που με έμαθε να θέτω υψηλούς στόχους όσο ακατόρθωτοι και αν μοιάζουν και μέσω των πανελληνίων, αυτή τη χρονιά κατάφερα να επιτύχω έναν από αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, για ακόμα μια φορά, στους καθηγητές μου στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας όπου έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους στα διαλλείματα και τις κενές ώρες για εμάς και όχι όπως πράττουν συνήθως οι δημόσιοι υπάλληλοι… Επίσης, στους φροντιστές και τους γονείς μου για όλη τη στήριξη».

Kontogiorgas_nikos

Nικόλαος Κοντόγιωργας -ΓΕΛ Ανδραβίδας

Πρώτος στο τμήμα Σωμάτων της Σχολής Ευελπίδων

Ο Νίκος Κοντόγιωργας από το ΓΕΛ Ανδραβίδας, μπορεί να έσωσε Πανελλαδικές για δεύτερη χρονιά, ωστόσο πέρασε στην σχολή που επιθυμούσε και που ήταν το όνειρό του, σημειώνοντας μάλιστα Πανελλήνια πρωτιά στο τμήμα Σωμάτων της Σχολής Ευελπίδων! Ο ίδιος μιλώντας στην Πρωινή, εξέφρασε την ικανοποίησή του και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους μαθητές που προσπαθούν, τονίζοντας πώς «όταν έχεις επιμονή και υπομονή και προσήλωση στο στόχο σου, τα καταφέρνεις. Γι αυτό δεν πρέπει κανείς να τα παρατάει, να επιμένει στο όνειρό του.  Είμαι πολύ – πολύ χαρούμενος και δεν το κρύβω, ξεπέρασα την περσινή μου βαθμολογία που μου είχε εξασφαλίσει μια θέση στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως, επέλεξα να δώσω ξανά Πανελλαδικές. Ο δρόμος φέτος ήταν περισσότερο μοναχικός και δύσκολος, μακριά από το σχολείο και τους φίλους που είχα φύγει γιατί ακολούθησαν τις σχολές που πέτυχαν κι εκείνοι πέρυσι, όμως πεισματικά συνέχισα κυνηγώντας το όνειρό μου.Αρωγοί σε αυτή τη δεύτερη επίμονη προσπάθεια ήταν η οικογένεια μου, οι καθηγητές μου και οι φίλοι μου τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος