FOLLOW US: facebook twitter

Οι Πολύτεκνοι του Πύργου γιόρτασαν τους προστάτες τους

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια

Η πρώτη Κυριακή του  Νοεμβρίου ως γνωστόν, είναι αφιερωμένη στην Πολύτεκνη Οικογένεια που  είναι και ο στυλοβάτης της χώρας μας. Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου,  τίμησε την Ιερή Μνήμη των προστατών του Τερεντίου,  Νεονίλλης και των τέκνων αυτών, Σαρβήλου, Νιτά, Ιέρακος, Θεοδούλου, Φωτίου, Βήλης και Ευνίκης, οι οποίοι  ήταν μια πραγματική «κατ᾿ οἶκον ἐκκλησία».

Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών, η οποία τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και Πολύτεκνες Οικογένειες που ήλθαν να τιμήσουν τους προστάτες τους Αγίους  Τερέντιον και Νεονίλλαν, οι οποίοι  αποτελούν πρότυπο των Πολυτέκνων Οικογενειών της Ελλάδος.

Ομιλητής ήταν ο  κ. Νικόλαος Παπαδημητρίου μέλος του Συλλόγου, Καθηγητής Θεολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας-Ολυμπίας «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», ο οποίος ανέπτυξε  με σαφήνεια και γλαφυρότητα το θέμα: “ΓΑΜΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΙΑ” καταλήγοντας χαρακτηριστικά ως εξής:

«Όλοι μας νομίζω έχουμε διαπιστώσει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Το διαλαλούν και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθημερινά. Δημοσιεύονται και νούμερα από στατιστικές που επιβεβαιώνουν ότι τα τελευταία χρόνια, οι γεννήσεις έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τους Θανάτους. Έρευνα που διεξήχθη από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βύρωνα Κοτζαμάνη, καταλήγει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την εξέλιξη του μεγέθους και της ηλικιακής σύστασης του πληθυσμού της Ελλάδος που δείχνει ότι πληθυσμός της εξακολουθεί να γερνάει ….

Τι σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας, την οικονομία της, το παραγωγικό της δυναμικό, το ασφαλιστικό της σύστημα και την κοινωνική της συνοχή; Γιατί τα νέα ζευγάρια σήμερα αποφεύγουν να κάνουν παιδιά; Ποιες συνέπειες θα έχει μια μακρόχρονη και μεγάλη ελάττωση του πληθυσμού της πατρίδας μας; Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφήνει πίσω της η λεγόμενη «κρίση», είναι το δημογραφικό. Η κάθε κυβέρνηση, λοιπόν, θα έπρεπε να στέκεται σαν φιλόστοργη μητέρα για τις πολύτεκνες οικογένειες, και όχι να βρίσκεται απέναντί τους σαν τη χειρότερη μητριά….»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ναού, προς τιμή των Πολυτέκνων Οικογενειών, όπου μεταξύ των άλλων παρακάθισαν ο Βουλευτής Ηλείας κ. Ιωάννης Κουτσούκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, η εκπρόσωπος του Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ κ. Ευγενία Χριστοπούλου, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Κώστας Κασταριώτης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κ. Σωτήριος Παπασωτηρίου και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος