FOLLOW US: facebook twitter

Οι παραδοσιακοί σπόροι συνεχίζουν το ταξίδι τους…

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi4

Ενημέρωση των μαθητών στο 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου

Την εκστρατεία ενημέρωσής της στα σχολεία της Ηλείας σε ότι αφορά τους παραδοσιακούς σπόρους, συνεχίζει η ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών σπόρων Ηλείας κ. Όλγα Βενιζέλου Ρουβά, που προχθές επισκέφθηκε και μίλησε μετά το 5ο δημοτικό, στο 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi2

Παρούσα στην όλη ενημερωτική εκδήλωση ήταν και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευγενία Ηλιοπούλου.

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi6

Η κ. Ρουβά μίλησε στους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων και με την βοήθεια προτζέκτορα παρουσίασε την αξία για την διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων, αναφέρθηκε στα μεταλλαγμένα και στα υβρίδια, στα αρωματικά φυτά , στην κομποστοποίηση, στην ανακύκλωση, στην αναδάσωση με σβώλους, μάλιστα έφτιαξαν επί τόπου μαζί με τα ποδοά σβώλους με σπόρους θαλασσόκρινων της άμμου.

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi3

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi1

Παράλληλα οι μαθητές έμαθαν πόσο εύκολο είναι να κάνουν το δικό τους λαχανόκηπο, ταρατσόκηπο ή βεραντόκηπο, ανάλογα με το που ζουν και να μπορούν να γεύονται λαχανικά που οι ίδιοι φυτεύουν με παραδοσιακούς σπόρους χωρίς κανένα μάλιστα κόστος.

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi5

Η κ. Ρουβά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, τους χάρισε παραδοσιακούς σπόρους για να τους φυτέψουν στο σπίτι τους, αλλά και αρωματικά φυτά.

sporoi-3o-dimotiko-sxoleio-enimerwsi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος