FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι άνοιξαν το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 04-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Καταχειροκροτήθηκαν οι θεατρικές ομάδες του 1ου Γυμνασίου Πύργου και του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας

Το καλύτερο ξεκίνημα για το 27ο διεθνές φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας στο θέατρο Ήλιδας, έκαναν το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Ιουλίου, οι βραβευμένες παραστάσεις των θεατρικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Πύργου με  το “Σχολείο για κλόουν” του Βέχτερ  και το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας με τον «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στην ενότητα «ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ».

Και τις δύο βραδιές, το θέατρο της Ήλιδας πλημμύρισε από κόσμο, όπου οι δύο θεατρικές ομάδες έδωσαν δύο πραγματικά εκπληκτικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, όπου γονείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής καταχειροκρότησαν τα παιδιά που έλαμψαν πάνω στη σκηνή με το ταλέντο τους. Μαζί και τους υπεύθυνους καθηγητές τους, Σοφία Μάλεση για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου και Ιωάννα Παπαδάκη για το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Τις παραστάσεις άνοιξε ο καλλιτεχνικός Δ.ντής του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας κ. Γιώργος Βούκανος και η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τίτα Τερζή ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που συνεχάρη επί σκηνής τα παιδιά και τους έδωσε αναμνηστικά βραβεία για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.

Θυμίζουμε ότι το 1ο γυμνάσιο Πύργου είχε πάρει το βραβείο καλύτερης παράστασης στον Μαθητικό Διαγωνισμό θεάτρου της Ηλείας και το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας με τον “Αγαμέμνων” με βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Και τα δύο σχολείο ταξίδεψαν το κοινό σε  ανεπανάληπτες και μοναδικές εμπειρίες, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι πολλαπλός και περνάει μέσα από τον Πολιτισμό. Και επίσης όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με κέφι και μεράκι, μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα πράγματα με τους μαθητές τους, όπως τις δύο βραβευμένες παραστάσεις των σχολείων, όχι μόνο εκείνων που έπαιξαν στην Ήλιδα, αλλά όλων των σχολείων της Ηλείας που φέτος ξεχώρισαν με τα θεατρικά τους.

Πολλά μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές τους που παράγουν πολιτισμό μέσα από την εκαπίδευση.

Οι δύο μαθητικές παραστάσεις  στην Ήλιδα, αποτέλεσαν συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος