FOLLOW US: facebook twitter

Οι… μπαξεβάνηδες του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 05-11-2016 | Συντάκτης:

5dim-olga-sporoi

Ο «Αειφορούλης» καλλιεργεί το σχολικό κήπο!

Οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την ιδρύτρια της Ομάδας παραδοσιακών σπορών Πύργου Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, άρχισαν να δημιουργούν τον σχολικό τους κήπο με παραδοσιακούς σπόρους.

5dim-olga-sporoi3

Με συνεργασία.  όλοι μαζί, γονείς, δάσκαλοι και παιδιά την Πέμπτη, καθάρισαν τον χώρο, όργωσαν με την βοήθεια και το μηχάνημα του κ. Κρέμη, μέτρησαν και έφτιαξαν τον φράχτη, τα σκιάχτρα και την αφίσα τους, φύτεψαν,  τους σπόρους και τα φυτά τους, τοποθέτησαν  κάδο κομποστοποίησης δίπλα στο κήπο τους ώστε αργότερά να έχουν τον δικό τους φυσικό λίπασμα.

5dim-olga-sporoi7

Το 5ο δημοτικό σχολείο σε συνέχεια του περσινού του προγράμματος: Καλλιεργώ τον σχολικό μας κήπο με παραδοσιακούς σπόρους – τρέφομαι υγιεινά με τοπικά προϊόντα συνεχίζει και φέτος με το πρόγραμμα Ο ”ΑΕΙΦΟΡΟΥΛΗΣ” ΚΑΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΗΠΟ, στο οποίο εντάσσεται όλη αυτή η διαδικασία για να δημιουργήσουν το δικό τους μπαξέ.

5dim-olga-sporoi6

Είναι πολύ σημαντική η λειτουργία και η χρήση του σχολικού κήπου ως χώρου αλλά και εκπαιδευτικού μέσου κατάλληλου για την αποκατάσταση της επαφής των παιδιών με στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, τη βιωματική προσέγγιση και πολλαπλή μάθηση σε πολλά πεδία καθώς και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στη κατασκευή και συντήρηση του.

5dim-olga-sporoi5

Οι μαθητές μαθαίνουν και εκπαιδεύονται πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως:

  • εξοικονόμηση φυσικών πόρων
  • τρόποι καλλιέργειας
  • μελέτη βιοποικιλότητας
  • δημιουργία κομπόστ
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • διαχείριση απορριμμάτων ,ανακύκλωση

5dim-olga-sporoi4

Μια σπουδαία εκπαιδευτική διαδικασία που πέρα από τη γνώση, προσέφερε μεγάλη χαρά στα παιδιά, γιατί οι βιωματικές δράσεις έχουν πάντα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, το 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου, θα γευτεί αργότερα και το αποτέλεσμα των κόπων του, αφού θα ασχολείται μόνιμα με την συντήρηση του κήπου, θα έχει ένα όμορφο περιβάλλον στο σχολείο και θα συλλέξει και τους καρπούς του μπαξέ του…

5dim-olga-sporoi2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος