FOLLOW US: facebook twitter

Οι «κολόνες» του Κοροίβου και ο δρόμος για την… Ιθάκη

Ημερομηνία: 29-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τα αδέρφια Φώτης και Σταύρος Παναγιωτάρας είναι οι παίκτες «κολόνες» του Κοροίβου για άλλη μια χρονιά. Δύο παιδιά που ξεκίνησαν μαζί από τα παιδικά τους χρόνια στον Κόροιβο, ανδρώθηκαν στην ομάδα και τα τελευταία χρόνια είναι στη βασική εξάδα του Ανδρέα Γκρουμούσα. Ο Σταύρος πασάρει και ο Φώτης καρφώνει. Πασαδόρος ο μεν, ακραίος ο δε.

Εργατικοί και απόλυτα πειθαρχημένοι στις εντολές του προπονητή τους, δύο παίκτες με αδαμάντινο χαρακτήρα, παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους κυανόλευκους που έρχονται από πίσω. Και να φανταστεί κανείς ότι βρίσκονται ακόμη σε  πολύ νεαρή ηλικία. 25 ο μεγάλος, ο Φώτης, 23 ο μικρός, ο Σταύρος.

Ο Κόροιβος θα στηριχτεί και φέτος σε αυτά τα δύο παιδιά, που αφιλοκερδώς  ματώνουν τη φανέλα και είναι οι εμπνευστές του σλόγκαν «μια ομάδα, ένα όνειρο». Βλέπετε, έχουν βιώσει δια ζώσης την προσπάθεια της ομάδας να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Τότε που ο Φώτης βρισκόταν στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έπαιρνε πολύτιμα λεπτά συμμετοχής και εμπειρίες στην Α2, ενώ ο Σταύρος -ήταν δεν ήταν 15 ετών-  αποτελούσε τον τρίτο πασαδόρο που βοηθούσε στην προπόνηση και ρούφαγε σαν σφουγγάρι τον τρόπο παιχνιδιού των πιο έμπειρων “playmaker” του Κοροίβου.

Όνειρό τους πλέον, είναι να οδηγήσουν την ομάδα στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ. Βήμα-βήμα. Αρχικά στην Α2, εκεί όπου ο Κόροιβος έχει πρωταγωνιστήσει κατά το παρελθόν, που γέμιζε το κλειστό της Αμαλιάδας, έχοντας στο ρόστερ του πολλά δικά του παιδιά, όπως ο Αριστόπουλος, ο Τσερεγκούνης, ο Λυκούρεσης, ο Μαδούρας, ο Φώτης Παναγιωτάρας, ο Μιχόπουλος, ο Ασημακόπουλος αλλά και ο Μπίκος αργότερα, ο οποίος επέστρεψε φέτος στην ομάδα. Με την ίδια συνταγή λοιπόν, με παιδιά που παίζουν για τη φανέλα και για την πόλη τους, ο Κόροιβος ξεκινά σε λίγες μέρες το ταξίδι του, με απώτερο προορισμό την… Ιθάκη και δη την Α2 Εθνική Κατηγορία.

«Στον  πηγαιμό για την Ιθάκη, ο δρόμος θα ’ναι μακρύς, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις», αλλά αυτή τη φορά ελπίδα όλων στο σύλλογο είναι «να αποκτήσει  καλές πραγμάτειες, σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους», όπως έχει γράψει ο μεγάλος μας ποιητής, Κωνσταντίνος Καβάφης. Τα υπόλοιπα στο παρκέ, από τις 18 Νοεμβρίου και εξής…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος