FOLLOW US: facebook twitter

Οι Κινέζοι μαθαίνουν τα μυστικά του ελαιόλαδου

Ημερομηνία: 08-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

kinezoi-elaiolado1

Μικροί μαθητές επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο στη Βαρβάσαινα – Οι προοπτικές του αγροτουρισμού στην Ηλεία

Κάποτε ο δρόμος του μεταξιού, οδηγούσε στην Κίνα. Σήμερα ο δρόμος του ελαιόλαδου μπορεί να οδηγήσει στην Ελλάδα. Με αυτή τη λογική η Ηλεία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κέντρο για τις εξαγωγές ποιοτικού κυρίως ελαιόλαδου, αλλά και προορισμό αγροτουρισμού. Ένα δείγμα αυτής της προοπτικής, διαπιστώσαμε την περασμένη Παρασκευή, όταν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Έλαια Παπαδόπουλος στη Βαρβάσαινα, ξεναγήθηκαν μαθητές του δημοτικού σχολείου… από την Κίνα. Και δεν ήταν απλά το ενδιαφέρον που έδειξαν για την παραγωγή του ελαιόλαδου, αλλά και η κίνησή τους να προμηθευτούν τα προϊόντα της εταιρίας για να τα μεταφέρουν πίσω στη χώρα τους και στις οικογένειές τους.

kinezoi-elaiolado4

Από την Κίνα στην Ηλεία για το λάδι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Κώστας Παπαδόπουλος, ανοίγει τις πύλες του ελαιοτριβείου του και υποδέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό. Στο παρελθόν φοιτητές πανεπιστημίων από διάφορες περιοχές του κόσμου έχουν έλθει στην περιοχή της Βαρβάσαινας του δήμου Πύργου, για να μάθουν από κοντά τα μυστικά του ελαιόλαδου. Όμως τώρα ήταν η πρώτη φορά που μαθητές δημοτικού σχολείου και μάλιστα από την μακρινή Κίνα, επισκέφθηκαν το χώρο, αλλά και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν λεπτομέρειες από τον τρόπο παραγωγής. «Είναι πολύ συγκινητικό μικρά παιδάκια να θέλουν να μάθουν για το λάδι και να δείχνουν ενδιαφέρον κάνοντας ερωτήσεις που ειλικρινά με ξάφνιασαν και μένα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό διότι η Κίνα είναι μια χώρα στην οποία αναπτύσσεται η κατανάλωση του ελαιόλαδου, αρχίζουν να το βάζουν στη διατροφή τους και είναι πολύ σημαντικό μικρά παιδιά να ξεκινούν από τώρα να έρχονται σε επαφή με το ελαιόλαδο που πριν δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει» μας είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος.

kinezoi-elaiolado3

Και καταναλωτές…

Από την άλλη οι μικροί Κινέζοι αποδείχθηκαν και εξαιρετικοί καταναλωτές, επιλέγοντας βάσει των στοιχείων που ανέγραφε κάθε συσκευασία το ελαιόλαδο που θέλησαν να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους για να το δοκιμάσουν στην οικογένειά τους. Βέβαια νωρίτερα στο μπουφέ που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν, το ποιοτικό ελαιόλαδο της «Έλαια Παπαδόπουλος» σε συνδυασμό με φρέσκο ψωμί, ελληνική φέτα, τομάτα και άλλα τοπικά εδέσματα..

«Βλέπουμε ότι από τόσο μικρή ηλικία έχουν ξεκινήσει να είναι και οι ίδιοι καταναλωτές» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος. «Πράγμα που δείχνει πόσο μεγάλη είναι η προοπτική της αγοράς της Κίνας. Βέβαια ακόμα δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα για πάρα πολύ ποιοτικό λάδι, αλλά σε βάθος χρόνου θα ζητούν και το πάρα πολύ ποιοτικό λάδι, όπως σε άλλες χώρες που ήδη έχει καλλιεργηθεί και βάζουν μια ποιοτική διατροφή στην καθημερινότητά τους» συμπλήρωσε.

kinezoi-elaiolado2

Οι προοπτικές του αγροτουρισμού

Όμως πέρα από τις προοπτικές της διάδοσης του ποιοτικού ελαιόλαδου, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προοπτικές που διευρύνονται πλέον για την Ηλεία, με βάση τα πιο ισχυρά αγροτικά προϊόντα του νομού, όπως είναι και το ελαιόλαδο. Εκδρομές με παραμονή όχι λίγων ωρών, αλλά αρκετών ημερών, μπορούν να συνδέσουν με τον καλύτερο τρόπο τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. «Νομίζω ότι η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες για τον αγροτουρισμό. Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα προς τα έξω και να κάνουμε τους ξένους να ψάξουν και να μάθουν αυτή τη δυνατότητα, ώστε να φέρνουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στην περιοχή μας και όχι μόνο στην κρουαζιέρα και στο λεωφορείο, να πάνε σε μια περιοχή και να γυρίσουν. Όσο γίνεται να δουν περισσότερα πράγματα. Έχουμε τη δυνατότητα να τα προσφέρουμε, ας τα αναδείξουμε κιόλας» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος