FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Καραμέλες Ούζου» ανασταίνουν το Σινέ Ρόδον

Ημερομηνία: 09-08-2017 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα την Πέμπτη για την παράσταση και ακολουθούν κινηματογραφικές προβολές

Δεν είναι μόνο το τολμηρό βήμα ενός νέου συμπατριώτη μας, που ανοίγεται στα βαθιά νερά του θεάτρου. Είναι μια παράσταση – σύμβολο αντίστασης σε έναν αγώνα για τον πολιτισμό στην μικρή, φτωχή ελληνική επαρχία και το έναυσμα μιας νέας πορείας για έναν χώρο που έχει δώσει πολλά στον τόπο του.

Οι «Καραμέλες Ούζου» του Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλου με πρωταγωνιστές το Σταύρο Νικολαΐδη και το Δημήτρη Καμπόλη, κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, από το ανανεωμένο Σινέ Ρόδον που ξεκινά μια νέα εποχή λειτουργίας του, όχι μόνο με κινηματογραφικές προβολές αλλά και φιλοξενώντας ευρύτερα πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα όλη αυτή η δράση, αποτελεί τη «σημαία» για τον αγώνα ολοκλήρωσης του θεάτρου του Σταφιδόκαμπου, με την ελπίδα πως κάποτε θα το δούμε όπως του πρέπει και του αξίζει, ολοκληρωμένο.

Χθες με αφορμή την πρεμιέρα της περιοδείας του έργου, η δημοτική αρχή και οι συντελεστές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τόσο για την παράσταση, όσο και για τη νέα εποχή του Σινέ Ρόδον. Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη της σεζόν στο Σταφιδόκαμπο υπό άλλες συνθήκες. Είμαστε σε ένα χώρο ναό του πολιτισμού, που έχει προσφέρει τα μέγιστα.

Τα προβλήματα των τελευταίων δύο ετών τα ξεπερνάμε και ο στόχος κάποιων να κλείσει αυτός ο χώρος δεν επετεύχθη. Σε συνεργασία με τους φορείς καταφέραμε τη νομιμοποίηση του χώρου και προχωράμε. Ένας χώρος που θα χρησιμοποιήσουμε για πολλές πολιτιστικές δράσεις. Το χρωστούσαμε στο χωριό αυτό. Ένα χωριό με άξιους ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος και ο Γιάννης Γαλανόπουλος. Εύχομαι καλή επιτυχία και στο Σινέ Ρόδον και στην παράσταση» σχολίασε.

Η πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα, τόνισε πως συτός ο τόπος γράφει τη δική του ιστορία. Αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στον Γιάννη Γαλανόπουλο για το νέο του βήμα λέγοντας πως «πιστεύουμε και στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους, τους ανθρώπους του τόπου μας. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος γράφει τη δεύτερη σελίδα της νέας ιστορίας που ανοίγει για το Σινέ Ρόδον. Εύχομαι να ακολουθήσουν υπέροχα χρόνια εδώ, και θα μας το εγγυηθούν τόσο ο κ. Αλεβιζόπουλος, όσο ο κ. Ζορμπάνος και οι κάτοικοι της περιοχής. Οι «Καραμέλες Ούζου» υπόσχονται γέλιο.

Η παράσταση ξεκινά από εδώ. Πιστεύουμε στα παιδιά που δημιουργούν με το έργο αυτό. Εύχομαι καλοτάξιδη η παράσταση και το Σινε Ρόδον. Τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστούμε». Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ανδρέας Χαμουζάς, σχολίασε πως «σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το δήμο μας είναι επόμενο να επηρεάζεται και το πολιτιστικό κομμάτι. Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε αποφασίσει με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε να στηρίξουμε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο το δήμο σε συνεργασία με τους συλλόγους. Ο Πολιτισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι για κάθε κοινωνία και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πράξουμε».

Ο πρόεδρος Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου Γιώργος Αλεβιζόπουλος μίλησε για την προεργασία που έγινε για την παράσταση και τη συνεργασία με το Γιάννη Γαλανόπουλο και εστίασε στη νέα εποχή του Σινέ Ρόδον, λέγοντας πως ελάχιστα απομένουν για την οριστική αδειοδότηση του χώρου και σύντομα θα γίνει και η κινηματογραφική έναρξη για φέτος. «Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το Σινέ Ρόδον και να συνεχίσει στο μέλλον την πορεία του, όπως εδώ και 27 χρόνια. Αυτή είναι η προσδοκία των ανθρώπων που το ξεκινήσαμε και το βλέπουμε σαν παιδί μας». Ο πρόεδρος της ΤΚ Σταφιδοκάμπου Παναγιώτης Ζορμπάνος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και την προσπάθεια ανάδειξης του ημιτελούς κτιρίου και του χωριού για τα πολιτιστικά του δρώμενα. Χαρακτήρισε δε ως δεδομένη την επιτυχία της παράστασης για την οποία είχε συνεργασία με τον συγγραφέα από τον χειμώνα και τον ενθάρρυνε να προχωρήσει.

Έτοιμοι για την πρεμιέρα

Αγχωμένος δήλωσε ο συγγραφέας Γιάννης Γαλανόπουλος για την πρεμιέρα μιας και φτάνει η στιγμή που όσα γράφτηκαν το χειμώνα πλέον λαμβάνουν σάρκα και οστά στο σανίδι. «Ο Σταύρος Νικολαϊδης και ο Δημήτρης Καμπόλης έχουν ανεβάσει το έργο αυτό όσο ψηλότερα γίνεται και τους ευχαριστώ για ότι έχουν κάνει. Ο κόσμος θα περάσει πάρα πολύ ωραία. Έχει δοθεί για άλλη μια φορά δημοσιότητα στο ημιτελές κτίριο του Σταφιδοκάμπου και είμαι αισιόδοξος πως κάποια στιγμή θα τελειώσω. Δεν ξέρω πως αλλά το πιστεύω».

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου Σταύρος Νικολαϊδης, δήλωσε πως νοιώθει ότι βρίσκεται στο χωριό του Αστερίξ, σε έναν χώρο «… που αντιστέκεται στην ισοπεδωτική διάθεση που υπάρχει στην επαρχία που θέλει να καταστρέφει οτιδήποτε πολιτιστικό αν δεν υπάρχει πολιτικό όφελος από πίσω. Βλέπω ένα μικρό χωριό, που αντιστέκεται, δημιουργεί παλεύει και για αυτό αποφάσισα με μια πραγματικά συμβολική αμοιβή να συμμετάσχω στην προσπάθεια αυτή, γιατί οφείλουμε οι ηθοποιοί να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Είναι μια παράσταση με διττή σημασία, αρχικά για τη στήριξη απέναντι στο ημιτελές θέατρο του Σταφιδοκάμπου και πλέον ξεκινά η νέα εποχή του Σινε Ροδον που μπορεί να φιλοξενήσει και κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις». Μιλώντας για τον Γιάννη τόνισε πως «…για πρώτο έργο συγγραφέα είναι έξυπνο, πρωτότυπο, αστείο, με ανατρεπτικό φινάλε, μηνύματα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα περάσει καλά. Δουλειά μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο για να ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Τέλος ο Δημήτρης Καμπόλης από την πλευρά του συμφώνησε με τον Σταύρο, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή και ευχαρίστησε τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο για την φιλοξενία, ενώ υποσχέθηκε στο κοινό πως θα κάνουν τα πάντα για να γελάσουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος